familycouple
setuprateenter

Zağnos Paşa Cami Nerede, Nasıl Gidilir?

Zağnos Paşa Cami Nerede, Nasıl Gidilir?
Zağnos Paşa Cami Nerede, Nasıl Gidilir?

Zağnos Paşa Cami, Balıkesir şehir merkezinde Mustafa Fakıh Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. 1500 kişilik kapasiteye sahip olan Zağnos Paşa Cami içerisinde yer alan hamam, türbe, hazireve şadırvanı ile beraber bir külliye olarak bilinmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün hutbesini okuduğu ilk ve tek cami olma özelliğine sahiptir. Zağnos Paşa Cami’nde Kurtuluş Savaşı zamanında Mehmet Akif Ersoy tarafından vatanı kurtarma hususunda halka hutbe okuduğu söylenmektedir. Fatih Sultan Mehmet’in vezirleri arasında yer alan Zağnos Mehmet Paşa tarafından 1461 senesinde inşa ettirilmiştir. Günümüzde yalnızca hamam orijinal halinde kalmıştır. 1897 senesinde yıkılan cami ve türbe 1908 senesinde aslına uygun olacak şekilde yeniden inşa edilmiştir.

Balıkesir ilinin en büyük camisi olarak bilinen Zağnos Paşa Cami, kare bir plan üzerine inşa edilmiştir. Büyüleyici ve görkemli Zağnos Paşa Caminin inşası esnasında yontma ve kesme taşlar kullanılmıştır. Caminin ortasında 4 ayak üzerine oturtulmuş merkezi bir kubbe ve çevresinde dört tane köşe kubbesi bulunmaktadır. Camide son cemaat yeri bulunmamaktadır. Caminin mihrabında son dönem Türk sanatı özelliklerinin kullanıldığı görülmektedir. Caminin minare kısmı kuzeybatı köşede yer almaktadır. Avlunun güney cephesinde güneş saati bulunmaktadır. Ayrıyeten, caminin kapısı üstünde Kelime-i Tevhid Ebced Hesabı ile ilk inşaat tarihi olan h.865 tarihi yazılıdır.

Zağnos Paşa Cami, Balıkesir şehir merkezinde Mustafa Fıkıh Mahallesi sınırlarında yer almaktadır ve camiye ulaşım son derece kolaydır. Şehir merkezinde yer aldığından dolayı şehir merkezine giden bütün toplu taşıma araçları ile Zağnos Paşa Cami’ne ulaşım sağlamak mümkündür.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış