familycouple
setuprateenter

Nüzhetiye Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Nüzhetiye Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Nüzhetiye Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Şayet hafta sonu için bir tatil programı yapıyorsanız ve doğa ile iç içe olmayı arzu ediyorsanız Nüzhetiye Şelalesi tam da size uygun bir yer. İstanbul’a yakın bir konumda yaşıyorsanız ve şehrin stresinden uzaklaşmayı istiyorsanız yakın şelaleler arasından Nüzhetiye Şelalesi’ni tercih edebilirsiniz. Şelale, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinin Nüzhetiye köyündedir. Nüzhetiye köyü için Kafkasya ve Doğu Karadeniz’den göç eden Gürcülerin hayatını devam ettirdiği yerdir demek mümkündür. Samanlı Dağları’nda bulunan Nüzhetiye’ye yaklaşık 4 kilometre mesafede yer alan köyün ismini almıştır. Kısa ancak zor bir yürüyüş parkuruna sahiptir. Son dönemlerde yürüyüş yapmak için gelen grupların sık sık tercih ettiği yerlerden biri haline gelmiştir. Nüzhetiye Şelalesi harika görüntüsü ile gören herkesi kendisine hayran bırakmaktadır. Ayrıca şelale fotoğrafçıların gözde mekanları arasında yer almaktadır.

Nüzhetiye Şelalesi’ne erişim sağlamak son derece kolaydır. Birkaç yol seçeneği arasından kendinize uygun olanı tercih edebilirsiniz. İstanbul-Yalova istikametinden yol aldığınız zaman Yalova’ya doğru ilerlediğinizde sağ tarafta yer alan Ford sapağından veya biraz ileride bulunan bahçecik sapağından dönüp Nüzhetiye tabelalarını izleyerek bu konuma rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmit ili merkezi ile arasındaki mesafe yaklaşık olarak 20 kilometredir. İzmit’te 30 dakikada, İstanbul’dan yaklaşık 1,5 saat yol giderek Nüzhetiye Şelalesi’ne ulaşabilirsiniz.

Nüzhetiye Şelalesi Hakkında Bilgi

Nüzhetiye Şelalesi’ne şahsi aracınızla ya da taksi ile rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Şelalenin döküldüğü üst bölümde yer alan kayalar son derece kaygandır. Bu sebepten dolayı çok dikkatli olmalısınız. Biraz ilerledikten sonra bir ihtimal tutunarak geri dönebilirsiniz. Bu yüzden riske girmemeniz sizin için yararlı olacaktır. Nüzhetiye Şelalesi’nin tepesinde ise bir orman yer almaktadır. Buradan dere kenarına doğru harekete geçebilirsiniz. Şelale tıpkı bir cennet gibi ziyaret eden kişileri karşılayacaktır. Biraz daha mesafe kat ettikten sonra sizleri su karşılayacaktır. Aslına bakılırsa dere bölümündeki yürüyüş rotası çok da zor değildir. Bunun için pek çok yerde yanda bulunan patika yollardan yürüyorsunuz. Bazı alanlarda da ip ile çıkış yapma mecburiyetinde kalıyorsunuz. Burada yanınızda bulunan kişilerden yardım almaya ihtiyacınız olabilir. Bu durum son derece normaldir. Çünkü bu yollar sizi biraz güç durumda bırakabilir. Nüzhetiye Şelalesi’nin döküldüğü alana koridor gibi bir bölümden geçiş yapılıyor ve tam olarak döküldüğü kısım güneş ışığı almıyor. Şelalenin suyu ise son derece soğuktur. Bu sebepten dolayı suya girmek sizler için zor olabilir. Haziran ayında olsanız bile su sizi donduracak kadar soğuk olabilir. Ayrıca burayı ziyaret ettiğiniz zaman kamp yapma imkanı da bulunmaktadır. Şelaleyi gezip tadını çıkardıktan sonra kamp yaparak günü sonlandırabilir ve burada konaklayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış