familycouple
setuprateenter

Hersek Lagünü ve Gölü Nerede, Nasıl Gidilir?

Hersek Lagünü ve Gölü Nerede, Nasıl Gidilir?
Hersek Lagünü ve Gölü Nerede, Nasıl Gidilir?

Hersek Lagünü, Yalova şehri Altınova İlçesi sınırı içinde yer alan Hersek lagünü, öncelikle su kuşları olmakla birlikte pek çok çeşidin, beslenme, üreme ve barınma yeri olarak bilinmektedir.

Hersek Lagünü Hakkında Bilgiler

Hersek Lagünü, Yalakdere’nin taşımış olduğu alüvyonların Marmara Denizi’ni doldurması ile meydana gelmiştir. Lagünün yaklaşık olarak derinliğinin 50-60 santimetre en derin noktasının 90 santimetre olduğu uzmanlar aracılığıyla tespit edilmiştir. Hersek Lagünün kışın çetin geçtiği dönemlerde donmaktadır.

Hersek Lagünü, kuşlar göç halinde iken bu yolda yer almaları, iklim ve bitki örtüsü ile göç halinde olan kuşlar tarafından mühim bir durak olmaktadır. Göç eden bu kuşlar lagünde muhafaza edinme, üreme, beslenme ve dinlenme gibi türlü ihtiyaçlarını gidererek yollarına koyulmaya devam ederler. Hersek Lagününde topluluk halinde üreyen önemli olan kuş çeşitleri de yer almaktadır. Bu kuşlar Sumru, Poyraz kuşu, Akdeniz martısı, Kara gagalı Sumru, gümüş martı ve Küçük Halkalı Cılıbıt martılardır.

Bilhassa kuş çeşitlerinden Karagagalı Sumru, Lagünde üreyen en az yirmi çiftlik popülasyonuyla Hersek Lagünü ’ne  en kısa adı (ÖKA) olarak tanınan mühim bir kuş yeri olma özelliğine sahip olmuştur. Karagagalı Sumru çeşidi yaşadığımız ülkede Gediz Destanı’nın ardından yalnızca Hersek Lagününde üremektedir.

Hersek Lagününe uğrayan büyük önem arz eden kuş çeşidinden birisi de flamingolardır, flamingoların bu yere olan ilgileri her geçen zamanda arttığını gözlemleyen yetkili kişiler, Flamingoların dansını seyretmek için ilçeye turistlerin ziyaret ettiğini dile getirmektedirler. Bilhassa fotoğraf çekme düşkünleri olanlar Flamingoların dans gösterisini seyretmek ve resimlerini çekmek için akın akın ziyaret etmektedirler.

Yalova Hersek Lagünü’ne Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Hersek Lagünü, Yalova şehri Altınova sınırı içinde yer alan Hersek Lagününü ziyaret etmek için Yalova şehir merkezinden İzmit-Yalova çevre güzergahından Taşköprü-Tavşanlı ilçelerini geçmenin ardından Altınova ilçe ayrımından dönüp Hersek Lagününe erişim sağlayabilirsiniz.

Altınova-Hersek Lagünü arası 10 kilometre ve tahmini olarak 10 dakikalık bir mesafesi vardır. Yalova-Altınova arası 25 kilometre olmaktadır. Yalova-Altınova arası tahmini olarak 30 dakikalık bir mesafesi vardır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış