familycouple
setuprateenter

Yörük Ali Efe Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Yörük Ali Efe Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Yörük Ali Efe Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Yörük Ali Efe Müzesi nerededir? Yörük Ali Efe Müzesine nasıl gidilir? Yörük Ali Efe Müzesi hangi il sınırları içerisinde yer alır? Yörük Ali Efe Müzesi ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Yörük Ali Efe Müzesi etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Yörük Ali Efe Müzesi’nin turistik açıdan önemi nedir? Yörük Ali Efe Müzesi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Yörük Ali Efe Müzesi Nerededir?

Yörük Ali Efe Müzesi, Aydın ilinin Yenipazar ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Yörük Ali Efe Müzesi, Aydın ilinin Yörük Ali Efe Caddesi üzerinde bulunmaktadır. 2001 yılında hizmete açılmış olan Yörük Ali Efe Müzesi, bir zamanlar bölgede yaşamış olan ve adına kahraman ismi verilen Yörük Ali Efe’nin yaşatılması amacı ile kurulmuştur.

Yörük Ali Efe Müzesi bahçesinde aynı zamanda Yörük Ali Efe’nin mezarı ve heykeli de bulunmaktadır.

16 Haziran 1919 yılında Kurtuluş Savaşı sırasında Malgaç baskını ile düşmana ilk darbeyi vurması ile ismini duyuran Yörük Ali Efe, Aydın yöresinde düşman kuvvetlerinin ilerlemesini durdurarak tarihe ismini yazdırmış bir kahramandır. Yörük Ali Efe’nin mirasçıları ise evin sadece müze yapılması koşulu ile evi Kültür Bakanlığına bağışlamıştır. Yörük Ali Efe’nin mirasçıları evi 1999 yılında Kültür Bakanlığı’na bağışlamıştır. Kültür Bakanlığı’na devredildikten sonra ev aslına sadık kalmak şartıyla restore edilerek 2001 yılında müze haline getirilmiştir.

Yörük Ali Efe Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Yörük Ali Efe Müzesi, Aydın ili içerisinde yer almaktadır. Yörük Ali Efe Müzesine girişler ücretsizdir. Giriş saatleri ise yaz sezonunda 15 Nisan ile 2 Ekim tarihleri arasında sabah 08:00 ile akşam 19:00 saatleri arasındadır. Kış sezonunda ise 3 Ekim ile 14 Nisan tarihleri arasında sabah 08:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Yörük Ali Efe Müzesi, ayrıca dini bayramların birinci günü saat 13:00’a kadar kapalıdır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış