familycouple
setuprateenter

Yelbiz Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Yelbiz Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Yelbiz Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Mersin il sınırları içerisinde yer alan Yelbiz Kalesi, büyük avlusu ve iki geniş holü ile etkileyici bir görünüme sahiptir. Tepe üstünde yer alan Yelbiz kalesinin bazilika bölümünüm büyük bir kısmı günümüze kadar varlığını korumayı başarmıştır.

Yelbiz kalesinin giriş kapılarında ve pencerelerinde yuvarlak kemer sistemi kullanılmış ve ona göre inşa edilmiştir. Kalenin iç duvarlarında ise ahşap hatıl izleri bulunmaktadır. Hatıl izlerinden dolayı, üst örtü ahşap çatı olduğu izlenimi uyandırmaktadır. Yelbiz kalesinin batısındaki büyük avlunun girişinin iki tarafında ortalama 6 metre ile 7 metre yükseklikte bir kısım ayakta kalmış karşılıklı 2 adet kule bulunmaktadır. Tarihi Yelbiz kalesinin Avlu duvarları kırık dökük durumdadır. Yapının ön bölümünde dıştan içe doğru derin bir kanalı bulunan ve merdivenle inilen bir sarnıcı mevcuttur. Yelbiz Kalesinin Doğu tarafında da sarnıcı anımsatan ikinci bir yapı bulunmaktadır.

Mersin’de görülmeye değer destinasyonlar arasındaki Yelbiz Kalesi, sayısız medeniyetin izlerini taşıyan ünlü yapılardandır. Tarihi Yelbiz Kalesini görmek ve geçmiş medeniyetlere ait kalıntıları gözlemlemek için Mersin ilini ziyaret etmenizi öneririz.

Yelbiz Kalesi Nerede?

Mersin Bozyazı’da bulunan ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Yelbiz Kalesi, bölgeye 10 kilometre mesafede yer almaktadır.

Mersin Bozyazı’da Yelbiz Kalesi, Mersin ilinde görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Yelbiz kalesi ziyaretiniz esnasında ayakta kalmayı başarmış kulelerin yanı sıra küçük şapel binasını ve tarihi kalıntıları da görebilirsiniz. Mersin ili içerisinde gezip, görebileceğiniz tarihi ve doğal alanları ile popüler pek çok yer bulunmakta olup, Yelbiz Kalesi ’de bunlardan bir tanesidir.

Yelbiz Kalesi Nasıl Gidilir?

Mersin’nin Bozyazı ilçesinde bulunan Yelbiz Kalesine gitmek için birbirinden farklı seçenekler bulunmaktadır. Bozyazı ilçesinin 10 km uzağında yer alan Yelbiz Kalesine ulaşmak için ilk öncelikle Mersin’e daha sonra ise Bozyazı ilçesine gelmeniz gerekmektedir. Yelbiz kalesine Tekeüzü Köyü güzergahından 1 saatlik yürüyüş sonrası rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kaleye ulaşım biraz güç olsa da tarihi kalıntılara tanıklık etmek unutulmaz bir tatil deneyimi yaşatmaktadır.

Tarihi güzelliklere şahit olmak için kendi özel aracınızla da Yelbiz Kalesine kolaylıkla gidebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış