familycouple
setuprateenter

Yediler Manastırı Nerede, Nasıl Gidilir?

Yediler Manastırı Nerede, Nasıl Gidilir?
Yediler Manastırı Nerede, Nasıl Gidilir?

Yediler Manastırı, Muğla ili Milas ilçesi sınırları içerisinde bulunan M.S.7.yüzyılda inşa edilmiş olan bir manastırdır.

Yediler Manastırı iki kilise, bir çan kulesi, avlu ve keşiş hücrelerinden oluşmaktadır. Bu manastırla ilgili en önemli şeylerden biri, İsa Mesih ve havarilerinin freskleridir. Herakleia Antik Kenti içinde yer alan manastırı mutlaka görmelisiniz.

Eşsiz bir atmosfere sahip Bafa Gölü'nü seyredebileceğiniz fazlası ile zorlu bir yol sonunda ulaşacağınız Yediler Manastırı ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Yürürken eğer şanslı iseniz size eşlik edecek kuşların çığlıklarını duyabilirsiniz. Başınızın üzerinde uçan bir grup leylek ve zıplayan sincaplarla da karşılaşmanız mümkündür.

Yediler Manastırı Nerede?

Yediler Manastırı, Muğla ili sınırları içerisindedir. Milas ilçesine bağlı Gölyaka Mahallesinde bulunan Yediler Manastırı, birden çok tesisi bünyesinde barındırmaktadır.

Medeniyetlerin verimli topraklarda, nehirlerin ve denizlerin yakınında büyüdüğü açıktır. Bunun en bariz örneklerinden biri Muğla çevresidir. Bunlar arasında Herakleia Yediler Manastırı en ilginçlerinden biridir. Anadolu coğrafyası medeniyetlerin kavşak noktasıdır. Antik çağlardan beri yerleşim yeri olan ve birçok medeniyete beşiklik etmiş bu bölgede, eski çağlardan günümüze çeşitli imparatorlukların bıraktığı izler bulunmaktadır.

Yediler Manastırı, Beşparmak Dağlarındaki en önemli manastırlardan biridir. Gölyaka adlı bir köyden patika yoldan ulaşılır. Onu çevreleyen alan, içi taşlarla dolu irili ufaklı iki avludan oluşuyor.

Yediler Manastırı Nasıl Gidilir?

Muğla ilimizin Milas İlçesi’ndeki Yediler Manastırına ulaşım çok kolaydır. Bafa Beldesi’ne bağlı Beşparmak Dağları’nın güney yönündeki Gölyaka Köyü içerisindeki manastır her mevsimde ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Buraya ulaşım özel araç veya toplu taşıma ile yapılabilmektedir. Yediler Manastırı arabayla veya mevcut servis otobüslerine binerek de ulaşabilirsiniz.  Çevredeki üç köyden gelen tabelaları takip ederek tarihi Yediler manastırın bazı kalıntılarının bulunduğu eşsiz tepeye ulaşabilirsiniz.

Bölgedeki üç köyden tabelaları takip ederek ve yaklaşık 3 km yürüyerek eski ve tarihi Yediler manastırının kalıntısının bulunduğu tepeye ulaşabilirsiniz. Yürümeye başladıktan sonra, zeytinlikler arasında gizlenmiş, dört bir yanı kayalarla çevrili, ulaşılmaz sandığınız bir manastıra varma düşüncesi aklınızı heyecanla dolduruyor.

Yolculuğunuzu daha kolay ve daha doğal hale getirmek için Gölyaka Köyünden gelen işaretleri takip etmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü bu rota daha kolay ve daha iyi bir manzaraya sahiptir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış