familycouple
setuprateenter

Yedi Uyurlar Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?

Yedi Uyurlar Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?
Yedi Uyurlar Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?

Yedi Uyurlar Mağarası nerededir? Yedi Uyurlar Mağarası’na nasıl gidilir? Yedi Uyurlar Mağarası hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Yedi Uyurlar Mağarası ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Yedi Uyurlar Mağarası etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Yedi Uyurlar Mağarası’nın turistik açıdan önemi nedir? Yedi Uyurlar Mağarası’nın özellikleri nelerdir? Yedi Uyurlar Mağarası hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Yedi Uyurlar Mağarası Nerededir?

Yedi Uyurlar Mağarası’nın bir diğer adı ise Eshab-ı Kehf’dir. Burası Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı olan bir yerdir. Yedi Uyurlar Mağarası, Tarsus’un yaklaşık 12 kilometre kuzeyinde yer almaktadır. Dedeler Köyü mevkiinde yer alan Yedi Uyurlar Mağarası, Encülüs Dağı eteklerinde yer almaktadır.

Yedi Uyurlar Mağarası, Kuran-ı Keriim’de sözü edilen ve aynı zamanda Hristiyan ve Müslümanlar tarafında kutsal sayılan bir mağaradır.

Yedi Uyurlar Mağarası’nın geçmişteki hikayesi ise şu şekildedir. Geçmişte tek tanrıya inandıkları için eziyet gören 7 genç bu mağaraya sığınmıştır. Bu mağara içerisinde 309 yıl boyunca uyuduğu rivayetler arasındadır. Mağaranın ismi ise buradan alıntıdır.

Yedi Uyurlar Mağarası’na Nasıl Gidilir?

Yedi Uyurlar Mağarası, Mersin ilinin Tarsus ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Tarsus’a pek çok şehirden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Tarsus’un Mersin merkeze olan uzaklığı ise yaklaşık olarak 33 kilometre civarındadır.

Tarsus’a ulaşım sağladıktan sonra Tarsus şehir merkezinden Dedeler Köyü’ne giden toplu taşıma araçlarına binerek kısa sürede buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış