familycouple
setuprateenter

Yalan Dünya Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?

Yalan Dünya Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?
Yalan Dünya Mağarası Nerede, Nasıl Gidilir?

Yalan Dünya Mağarası nerededir? Yalan Dünya Mağarasına nasıl gidilir? Yalan Dünya Mağarası hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Yalan Dünya Mağarası ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Yalan Dünya Mağarasının turistik açıdan önemi nedir? Yalan Dünya Mağarası hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Yalan Dünya Mağarası Nerededir?

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yer alan Yalan Dünya Mağarası, Beyrebucak Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Yalan Dünya Mağarasının Gazipaşa’ya olan uzaklığı yaklaşık olarak 9 kilometre civarındadır. Beyrebucak Köyüne olan uzaklığı ise 1,5 kilometredir. Yalan Dünya Mağarası hafif bir dağ yamacında bulunmaktadır.

Türkiye’nin en uzun mağaraları arasında yer alan Yalan Dünya Mağarasının 1950 yılları arasında uzunluğu Hasdere Köyüne kadar ulaşmaktadır. Lakin günümüzde sadece gezilebilen kısmı kalmıştır. Geriye kalan kısım ise göçük altında kalmıştır. Yalan Dünya Mağarasının ziyarete açık olan kısmında 3 büyük salon bulunmaktadır. Mağaranın içerisindeki sıcaklık 28 derecedir. İçerisinde bulunan nem oranı ise %70 civarındadır. İçeride kesinlikle çakmak ve kibrit yanmamaktadır.

Yalan Dünya Mağarasını gezerken nemde etkilenmemek ve terlememek için oldukça yavaş hareket etmeniz daha iyi olacaktır.

Ayrıca Yalan Dünya Mağarasında hızlıca yürümemeniz tavsiyeler arasındadır. Bunun nedeni yerler bazı kısımlarda kaygan olabilmektedir. Bu nedenle dikkatli bir şekilde dolaşmanız sağlınız açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. Yalan Dünya Mağarası içerisinde bulunan dikitler ve sarkıtlar mağaraya ayrı bir hava kazandırmaktadır.

Yalan Dünya Mağarasına Nasıl Gidilir?

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yer alan Yalan Dünya Mağarasına girişler ücretlidir. Müze karta sahip olanlar ücret ödemeden Yalan Dünya Mağarasını rahatlıkla gezebilirler.

Yalan Dünya Mağarasının Gazipaşa’ya olan uzaklığı 9 kilometredir. Buraya gidebilmek için öncelikle Gazipaşa ilçesinden Beybucak Köyüne ilerlemeniz gerekmektedir. Yol boyunca Yalan Dünya Mağarasını tarif eden tabelaları kullanarak kolay bir şekilde buraya ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış