familycouple
setuprateenter

Üzümlü Köyü Nerede? Üzümlüde Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Üzümlü Köyü Nerede? Üzümlüde Gezilecek Yerler Nerelerdir?
Üzümlü Köyü Nerede? Üzümlüde Gezilecek Yerler Nerelerdir?

Antalya ilinin Alanya Köyleri semtinde yer alan Üzümlü Köyü, Alanya ilçesine bağlı bir yerdir. Üzümlü Köyü’nün Alanya ilçe merkezine olan uzaklığı yaklaşık olarak 18 kilometre uzaklıktadır.

Üzümlü Köyü’nün Antalya şehir merkezine olan uzaklığı ise 137 kilometredir.

Üzümlü Köyü’nde Gezilecek Yerler

Geçmişten bugüne yerleşim yeri olarak yerini koruyan Üzümlü, turizmin gelişmesi ile birlikte önemli bir tatil köyüne dönüştürülmüştür.

Üzümlü Köyü’nde gezebileceğiniz eşsiz güzellikteki yerleri sizler için sırası ile yazıyoruz.

Kalkan

Kalkan, Antalya’nın birbirinden güzel plajları ve eşsiz doğası ile gelen misafirlerini kendisine hayran bırakıyor. Kalkan, bir balıkçı köyü olarak bilinmektedir. Özellikle yabancı turistlerin her yıl düzenli olarak akın ettiği Kalkan’da hemen hemen bütün ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tüm hizmetler mevcuttur.

Daha kalabalık ve gürültü yerlerden kaçmak istiyorsanız eğer Kalkan tam size göre bir tatil beldesidir.

Kaş

Antalya’nın en önemli tatil merkezlerinden birisi olan Kaş, tarihi yapılarla uzun bir geçmişe sahiptir.

Yaz tatilinizde ihtiyacınız olan her şeyi burada bulabilirsiniz. Yaz tatilinizi Kaş’ta yaparak tatilinize farklı bir boyut kazandırabilirsiniz. Kaş içerisinde ayrıca en önemli antik kentlerde bulunmaktadır.

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı, Kaş ile Kalkan arasında yer alan bir plajdır. Kanyon ağzı olarak nitelendirilen Kaputaş Plajı’nın suyu soğuktur. Suyun soğuk olmasının nedeni vadiden gelen suyun denize dökülmesidir.

Yaz aylarında sıcaktan bunalan tatilcilerin mutlaka buradaki suyun keyfini çıkarmaları gerekir. El değmemiş plajlardan biri olan Kaputaş Plajı, tam bir doğa harikasıdır.

Patara Plajı

Üzümlü Köyü’nde gerçekleştireceğiniz tatilinizi bu önemli plajda deniz keyfini çıkararak tatilinize start verebilirsiniz. Patara Plajı, Türkiye’nin en uzun plajları arasında yer almaktadır.

Patara Plajı’nın kumu oldukça incedir. Muhteşem görkemi ve güzelliği ile bu plajda şahane fotoğraflar çekebilirsiniz. Patara Plajı, ayrıca önemli antik kentlerden biri olan Patara Antik Kentine oldukça yakındır.

Antiphellos Antik Kenti

Antalya’nın en güzel manzaraya sahip yerlerinden birisi olan Antiphellos Antik Kenti, mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir.

Antik dönemde liman kenti olarak kullanılan bu antik kentin en önemli özelliği ise şahane bir antik tiyatro alanına sahip olmasıdır. Kentin can damarı olarak görülen Antiphellos Antik Kenti, eşsiz bir manzarası ile gelen misafirlerini kendine aşık ediyor.

Xanthos Antik Kenti

Antik dönemin en önemli kentlerinden biri olarak görülen Xanthos Antik Kenti, Likya Birliği’nin en büyük kentlerinden biridir.

Bu antik kenti iki farklı yerinde gezebileceğiniz eşsiz güzellikte iki bölge vardır. Buraya geldiğiniz zaman mutlaka bu bölgeleri gezmeyi ihmal etmeyiniz. Xanthos Antik Kenti’nin içerisinde ayrıca önemli ve büyük bir tiyatro ve anıtlar vardır.

Letoon Antik Kenti

Antik dönemin en kutsal kentlerinden biri olarak görülen Letoon Antik Kenti, daha çok dini bir merkez olarak kullanılmaktadır. Bu bölgede bu nedenle çeşitli tapınaklar vardır.

Letoon Antik Kenti’nde gezebileceğiniz Leto, Artemis ve Apollon tapınakları vardır. Doğal bir yamaca inşa edilen tiyatro ise eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Letoon Antik Kenti içerisinde ayrıca çeşme ve manastırda vardır.

Myra Antik Kenti

Üzümlü Köyü’nün doğusuna doğru gittiğiniz zaman ziyaret edebileceğiniz en önemli tarihi bölge olan Myra Antik Kenti, Likya Birliği’nin en önemli kentlerinden biridir.

Antik kent içerisinde yer alan nekropol, kesinlikle görülmeye değer bir yerdir. Bunun yanı sıra görülmeye değer bir de tiyatrosu mevcuttur.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış