familycouple
setuprateenter

Teos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Teos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Teos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Teos Antik Kenti hikayesi ve restorasyon çalışması sonrasındaki ziyarete uygun alanları ile Türkiye’nin önemli arkeolojik alanlarından biri olmuştur. Her yıl çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Teos Antik Kenti, Eski İyonya’da batı bölümünde yer alan bir alandır. Kuruluşunun MÖ 2000 – MÖ 1080, MÖ 6. yüzyıl zamanlarına denk geldiği düşünülmektedir.

Kültürel açıdan oldukça zengin bir yer alan Teos Antik Kenti, Helenistik Dönem, Roma Dönemi, Bizans Dönemi ve Selçuklu Dönemi olarak farklı kültürel dönemlerde incelenmektedir.

Antik kent içinde yer alan yapılar ise kültürel ve tarihi açıdan oldukça kıymetlidir. Bölgenin öne çıkan en önemli yapısı Dionysos Tapınağıdır. Antik kent içinde ayrıca agora, tiyatro, odeion, surlar ve antik liman bulunmaktadır. Dionysos kültü açısından da önemli bir kültürel rota olarak değerlendirilebilir. Teos Antik Kenti ile özdeşleşen ve öne çıkan en önemli yapı tapınaktır. 

Teos Antik Kenti Nerede?

Seferihisar antik kent olarak da anılan Teos Örenyeri, İzmir ilinin Seferihisar ilçesi sınırları içinde yer almaktadır. Sığacık Mahallesi’nde bulunan Teos Antik Kenti, İzmir’in yaklaşık olarak 60 km güneybatısında yer almaktadır. Bölgeye ulaşım sağlamak için özel araçlarla veya çeşitli ilçe ve köy minibüsleri tercih edilebilmektedir. Teos Antik Kenti sabah saat 08.30 akşam 19.00 saatlerine kadar hizmet vermektedir. Her gün ziyaret edilebilmektedir.

Teos Antik Kentine Nasıl Gidilir?

Sığacık gezilecek yerler arasında ilk sırada bulunan Teos Antik Kenti, İzmir’in 60 kilometre güneybatısında yer almaktadır. Bölgeye ulaşmak için ilk olarak Seferihisar ilçesine gidilmesi gerekmektedir. İzmir otogarından Seferihisar ilçe otobüslerine bindikten sonra 730, 739 numaralı otobüse binerek Teos Antik Kenti’ne ulaşım sağlanabilir. Kendi aracı ile bölgeyi ziyaret etmek isteyenler ise Sığacık beldesinden yaklaşık 8 dakika süren bir yolculuk ile antik kente gelebilirler. Teos Antik Kenti tarihi ve doğal güzellikleri ile yılın her döneminde ziyaretçileri ağırlayarak benzersiz bir deneyim sunmaktadır. 

Teos Antik Kenti Tarihçesi

Teos Antik Kenti hakkında bilgi veren kaynaklara göre Teos, MÖ 1000’li yıllarda, baş tanrı Zeus ile Semele çiftinin oğulları olan, Şarap Tanrısı Dionysos’un oğlu Athamas tarafından kurulan bir yerleşim yeridir. Mitolojik kaynaklarda bu şekilde ifade edilse de ilk kent yerleşiminin çok erken dönemlere işaret ettiği görülmüştür. Konumu itibariyle tarihte de öne çıkan Teos Antik Kenti, MÖ 6. yüzyıla kadar ticari ilişkilerin önem kazandığı, tarihinin eski Mısır’a kadar takip edilebilir olduğu ifade edilmektedir. Elde edilen bulgular ve araştırmalara göre yapılan çalışmalar köklü bir tarihe sahip olduğunu göstermektedir.

Antik kentin ortaya çıkış hikayesinde ise ilk görüş MÖ 2000 yıllarında Akalardan kaçan Giritliler tarafından şehrin kurulduğudur. Karyalıların bir kenti olduğu ve 4000 yıldan bu yana iskan edilen bir alan olduğu görüşü hakimdir.

Bölgenin keşfedilmesine dair çalışmalar ise oldukça eskiye dayanaktadır. Antik kent ilk olarak Dilletanti Cemiyeti adına R. Chandler tarafından 1764 – 1765 yılları arasında İzmir ve çevresinde yaptıkları araştırmalarda yapılan ziyaret sonrasında keşfedildiği düşünülmektedir.

Teos Antik Kenti Ücretli Mi?

Teos Antik Kenti giriş ücreti Müze Kart sahipleri için ücretsizdir. Teos Antik Kenti giriş ücreti Müze Kart sahibi olmayan kişiler için 20 TL olarak belirlenmiştir. Ziyaret günleri ve saatleri içinde Teos Antik Kenti’ne giderek Teos Örenyeri’ni ziyaret edebilirsiniz. Teos Antik Kenti başta olmak üzere bölgede yer alan birçok müze ve ören yerine ücretsiz olarak girmek için Müze Kart çıkarmanız tavsiye edilmektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış