familycouple
setuprateenter

Spil Dağı Milli Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?

Spil Dağı Milli Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?
Spil Dağı Milli Parkı Nerede, Nasıl Gidilir?

Spil Dağı Milli Parkı nerededir? Spil Dağı Milli Parkı’na nasıl gidilir? Spil Dağı Milli Parkı hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Spil Dağı Milli Parkı'nda Ne Yapılır? Spil Dağı Milli Parkı hangi bölgede yer almaktadır? Spil Dağı Milli Parkı içerinde neler vardır? Spil Dağı Milli Parkı bilgileri sizler için bu yazımızda cevaplandırıyoruz.

Manisa ilinde bulunan Spil Dağı Milli Parkı, doğal güzelliğinin yanı sıra tarihi kalıntılarıyla da dikkat çekiyor.  Spil Dağı Milli Parkı'nda Tantalos Kalesi kalıntıları, bereket tanrıçası Kybele'nin kabartması, Niobe Ağlayan Kaya, Bizans döneminden Magnesia Kalesi kalıntıları, Spil laleleri, dağ evleri, dışarıdaki vahşi alan, oyun alanı, portakal bölgesi, restoran ve kır kafesi bulunmaktadır.

Spil Dağı Milli Parkı Nerede?

Spil Dağı Milli Parkı, Manisa şehir merkezine 25 km, İzmir'e 50 km uzaklıkta yer almaktadır.

Spil Dağı'na Nasıl Gidilir?

Spil Dağı Milli Parkı'na Manisa'dan kendi aracınız ile Spil Dağı Yolu üzerinde, yani Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Kampüsü üzerinden bir saatlik bir yolculuktan sonra ulaşabilirsiniz. Manisa İli'nden Spil Dağı Milli Parkı'na toplu taşıma yoktur.

Spil Dağı Milli Parkı Hakkında Bilgiler

Milli parkın jeolojik, morfolojik ve tarihi zenginliği çoktur. Manisa ve İzmir illeri sınırında bulunan park, 22 Nisan 1968 tarihinde milli park ilan edilmiş ve 6.860 hektarlık bir alanı kaplamaktadır.  Jeomorfolojik yapıya sahip bir kalker blok olan Spil Dağı'nın rakımı 1513 m'dir. Birçok efsanede Spil Dağı'nın eteklerinde Tantalus kalesinin kalıntıları, Magnesia kalesinin kalıntıları ve bereket tanrıçası Kibele'nin kabartmaları vardır. Bir efsaneye göre, Frig kralı Menos'un kızı Spilos, bu dağa vahşi hayvanlar tarafından atılıp büyütüldüğü için adı Spilos'tur. Daha sonra Kral Menos buraya Tantalus kalesini yaptırmış ve kalenin tamamlanmasını onurlandırmak için tanrılara büyük bir şölen düzenlemiştir. Bu tatilde oğlu Pelops'u tanrılara sundu, ardından tanrı tarafından cezalandırıldı.  Zengin bir fauna ve flora çeşitliliğinin yanı sıra tarihi ve kültürel özelliklere sahiptir.

Dağı Milli Parkı’nda endemik türler ve birçok şifalı bitki bulunmaktadır. Endemik türlerin en önemlisi olan Manisa lalesinin yanı sıra çiğdem, menekşe, perilla ve peygamber çiçeği gibi şifalı bitkiler de bulunmaktadır. Milli parkın sınırları içerisinde mağaralar, göller, vadiler ve kanyonlar bulunmaktadır.

Spil Dağı Milli Parkı'nda Ne Yapılır?

Seyir alanına gidebilir ve İzmir körfezini görebilirsiniz. Manisa, Yunt Dağları ve Aliağa Körfezi'ni de park sınırları içindeki noktalardan panoramik manzara eşliğinde gözlemleyebilirsiniz. Tabiatı Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün orman evlerinde konaklayabilirsiniz. Yürüyüş parkurlarında bol oksijenli keyifli bir doğa yürüyüşünün keyfini çıkarabilirsiniz. Bu doğal güzellikte çadırınızla veya karavanla gidip kamp yapabilirsiniz. Bazı paraşütçüler de burayı şehrin üzerinden uçmak için bir başlangıç noktası olarak kullanır.

Spil Dağı Milli Parkı İçinde Neler Var?

Restoran, piknik alanı, atış poligonu, tenis kortu, çocuk oyun alanı, otopark, mescit, country gazino, kabin, çeşme, kafeterya, festival alanı ve tepelerin yanı sıra milli parkta gezip kamp yapma imkanınız olan yerler vardır.

Sülük Gölü

Parkın doğusunda yer alan Sülüklü Göl, kalkerlerin erimesiyle oluşan sular altında kalmış bir göldür. Yağışlarla birlikte derinliği 3 metreye kadar çıkabilmekle birlikte genellikle 1-2 metre civarındadır. Göl 600 metre yükseklikte ve yaklaşık 100 metre genişliğinde yer almaktadır.

Manisa Tarzan'ı

Spil Dağı denildiğinde akla gelen simgelerden birisi de Manisa Tarzanı'dır. Türkiye'nin ilk çevreci ve çevrecisinin Ahmeddin Çarlak veya Manisa Tarzan olduğu söylenebilir. Sorulduğunda adının Ahmet Bedevi olduğunu söyledi. 1923 yılında Manisalılar ilk kez çıplak ayakla yürüyen, atlet ve şortlu garip bir adam gördüler. Evi olmadığı, kimine göre deli, kimine göre de deli olan adamın kim olduğunu kimse bilmiyor. Deli olduğunu düşünenler ona Hacı derlerdi. Spil Dağı'nın eteğindeki Topkale Tepesi'ne derme çatma bir kulübe yapıp oraya yerleşti. Gelir gelmez ağaç dikmeye, gübrelemeye ve korumaya başladı. Tarzan lakabını benimsemiş ve Manisa Tarzan olarak efsaneleşmiştir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış