familycouple
setuprateenter

Soli Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Soli Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Soli Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Soli Antik Kenti Nerede? Soli Pompeiopolis Antik Kenti Nerede? Soli Antik Kenti Nasıl Gidilir? Soli Pompeiopolis Antik Kenti Nasıl Gidilir? Gibi sorulan soruları sizler için bu yazımızda ayrıntılı şekilde cevaplıyoruz. Mersin Soli Pompeiopolis Antik Kenti Hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Soli Antik Kenti, Mersin il sınırları içerisinde yer almaktadır. Mersin ilinin 4 merkez ilçesinden olan Mezitli’ye bağlı Viranşehir’deki Soli Antik Kenti SİT alanı olarak kabul görmüştür. Geçmiş tarihlerden günümüze kadar antik kent Soloi, Solipolis ve Pompeipolis isimleri ile anılmaktadır. Yerleşim alanı olarak kullanılması Milattan önce 700’lü yıllara dayanmaktadır. Antik Kent Neolitik, Helenistik ve Roma döneminden birbirinden farklı medeniyetlerin izlerini de taşımaktadır.

Soli Antik Kenti’ndeki antik kalıntıların pek çoğu günümüze kadar sağlamlığını korumayı başarmıştır. Dorlar tarafından kurulan Soli Antik Kenti, tarihte birbirinden farklı uygarlığın dikkatini çekmiştir. Persler ve Makedonya İmparatorluğu antik kente hükmetmiştir. Bu imparatorlukların yanı sıra Selevki İmparatorluğu da Soli’ye hükmeden medeniyetler arasındadır. Soli Antik Kenti 41 adet sütunu, hamamı ve su kemeri gibi kalıntıları bünyesinde barındırmaktadır.

Ziyaretçilerini unutulmaz bir tarih yolculuğuna çıkaran Soli Antik Antik Kenti’ni ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Soli Pompeiopolis Antik Kenti Nerede?

Mersin’de bulunan Soli Pompeipolis Antik Kenti çevresinde görülmesi gerek birçok yer bulunmaktadır. Mersin ilimizin Mezitli merkez ilçesindeki Viranşehir mahallesindeki Soli Antik Kenti yazılı kaynaklara göre Milattan Önce 8. yüzyılda Rodoslular tarafından kurulmuştur. Kaynaklarda Antik liman kenti olarak geçen Soli Antik Kenti’nin Mersin merkezine uzaklığı 12 km’dir. Soli Antik Kenti Mezitli’ye ise 2 km mesafededir.

Soli Pompeiopolis Antik Kenti Nasıl Gidilir?

Soli Antik Kenti’ne gitmek için ilk olarak Mersin’e ulaşmanız gerekmektedir. Mersin’den özel aracınızla bati yönünde hareket edip, önce Mezitli’ye buradan da tabelaları takip ederek antik kente kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma araçlarını tercih ederek de Soli Antik Kenti’ne gidebilirsiniz. Mezitli otobüslerini kullanarak ilçe merkezine vardıktan sonra Viranşehir’e, buradan da Soli Antik Kenti’ne gidebilirsiniz.

Soli Pompeiopolis Antik Kenti Giriş Ücreti?

Soli Pompeipolis Antik Kenti'ne giriş ücreti bulunmamaktadır.

Akdeniz bölgesi ve Mersin ilinin zengin tarihi geçmişine vurgu yapan Soli Antik Kenti Mersin’de görülmesi gereken yerler arasındadır. Sınırlı mimari yapıyı barındıran Soli Pompeipolis Antik Kenti büyüleyici güzellikteki yerleşim yerlerinden bir tanesidir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış