familycouple
setuprateenter

Sizler İçin Seçtiğimiz En İyi Plajlar

Sizler İçin Seçtiğimiz En İyi Plajlar
Sizler İçin Seçtiğimiz En İyi Plajlar

Sakin, huzurlu, mavi denizi ve mis gibi havasıyla Kaş ve Kalkan Antalya’nın en gözde plajlarından biridir. Yalnızca sıcak yaz günlerinde değil kış aylarında da yerli ve yabancı tatilciler tarafından çokça ziyaret edilmektedir. Kaş ve Kalkan ev sahipliğini üstlendiği muhteşem dalış noktalarıyla dalgıçların vazgeçilmez mekanları arasında bulunmaktadır. Kaş ve Kalkan'ın kendi bünyesinde muhteşem bir yer yapan ayrıntılardan bir tanesi de sınırları içerisinde bulunan mavi bayraklı denizlere sahip olmasıdır.

Tatil planları içerisinde Kaş ve Kalkan'a uğramak isteyenlere tavsiyemiz konaklama yapılacak olan tesise karar vermeleri şeklinde olacaktır.  Özellikle sıcak yaz günlerinde gidiliyorsa kiralık villanızı önceden seçmeli ve rezervasyonu yaptırmalısınız.

Patara Plajı

Eski Türk filmlerinden hatırlanan Patara Plajı kum kalitesiyle önlerde yer alıyor. Çöl sahnelerinin çekiminin yapıldığı Patara Plajı muhteşem bir kumsala sahiptir. Ülkemizin kesintisiz en uzun kumluk plajları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Caretta carettaların üreme noktalarından biri ve ayrıca sit alanı olduğu için de plaj koruma altında bulunmaktadır. Patara Antik Kenti ile yan yana, altın renkli kumsala ve mavi bayraklı denize sahip Patara Plajı, kumluk sahilleri tercih edenlerin âşık olacağı bir plaj.

Akça Germe Plajı

Kaş Kalkan arasında bulunan 200 metrelik Akçagerme plajı Kaş merkeze aşağı yukarı 4 kilometre kadar mesafede yer almaktadır. Akçagerme plajına toplu taşıma araçları ile ulaşım çok rahat. Kaş Akçegerme plajı 2011 yılında Mavi Bayrak ile ödülüne sahip plajlardan yalnızca bir tanesi. Kaş ta yer alan diğer mavi bayraklı plajlarının tersine Akçagerme Plajı çakıllardan değil kumdan meydana gelmiştir. Plajda çocukların büyüklerin keyifli vakit geçirebileceği kaydıraklı havuzlar mevcuttur. Plajın bir kısımı kumluk bir kısımı küçük çakıl taşlarından oluşmaktadır. Sessiz ve dalgasız bir maviye sahip Akçagerme, Kaş Turizm Meslek Lisesi talebelerinin uygulama plajı olduğu için Akçagerme’de verilen hizmetler fazlasıyla ekonomiktir.

Kaputaj Plajı

Kaş ve Kalkan arasında sahil yolu yüzeyinde Kalkan’a ortalama 7 kilometre mesafede bulunan Kaputaj plajı bir kanyon ağzı plajı olma niteliklerini barındırmaktadır. Kaputaş Plajı da Büyük ve Küçükçakıl plajları gibi sahilinin alt kısmında akan kaynak suyunun deniz kıyısına varması sonucu suyu soğuktur. Yol kenarından ortalama 190 basamak inilerek plaja varılmaktadır. Kaputaş Plajı’nın sahilinde kum ve çakıl taşı karma şeklindedir. Turkuaz mavisi pırıl pırıl bir denize açılan Kaputaj plajı mavi bayraklıdır. Plajda ortaya çıkabilecek ihtiyaçların giderilebileceği bir tesis bulunmadığı için tatilcilerin yanlarında ihtiyaç hissedeceği her şeyi bulundurmalarını tavsiye ederiz.

Kalkan Halk Plajı

Kalkan Halk Plajı, öteki adıyla Belediye Halk Plajı hayli berrak ve mavi renkli bir denize sahip. Kalkan Halk Plajı kumsalı çakıllı yapısından ötürü dalga meydana geldiği vakitlerde dahi deniz berraklığını kaybetmiyor. Deniz altından kaynayan ve dağlardan inen buz gibi soğuk suları taşıyan bir nehrin yer aldığı Kalkan Halk plajı fazlasıyla bakımlı ve temiz. Kalkan’ın en güzel plajları arasında yer alan halk plajına girişte ve duş alınmasında ücret bulunmamaktadır. Şezlong ve şemsiye kullanmak isteyen tatilciler belirlenen ücret doğrultusunda kiralama yapabilir.

Mahal Plajı

Kaş Kalkan arasındaki pek çok emsali gibi tepenin yamacına kurulmuş platformlardan oluşan Mahal plajı, zeytin ağaçları ve tepeden denize bakan bir konumda bulunuyor. Plaja ferah bir biçimde serpiştirilmiş şezlonglar denizin ve dalgaların keyfini çıkarılabilmesi olanak tanıyor. Mahal Plajında şemsiye ve şezlong kullanımı ücretli fakat öğle yemeği burada alınırsa şezlong ve şemsiye ücreti talep edilmiyor.

Kalamar Plajı

Kalkan yer alan yükselti plajlardan biri olan Kalamar plajı Kalkan merkeze araç ile 10 dakika uzaklıkta bulunuyor. Plaj girişi ücretli olup bu ücrete şezlong, şemsiye, kano ve bisiklet kullanımı dahil ediliyor. Minik fakat sevimli plajda trambolinden zıplayarak çok keyifli saatler geçirebilirsiniz. Kalamar plajında az sayıda kafe restoran bulunmaktadır.

Fırnaz Koyu

Turkuaz seyahatlerin duraklarından biri olan Fırnaz koyunun denizi fazlasıyla baştan çıkarıcı. İnsanoğlunu gençleştirdiği düşünülen çamuru ile çamur banyosu da yapabilirsiniz. Fırnaz Koyuna stabilize yolu nedeni ile karadan ulaşmak fazlasıyla zor. Fırnaz Koyu’nu gezmek ve gençleşmek için tekne turlarına dahil olmanız şart.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış