familycouple
setuprateenter

Siren Kayalıkları Nerede, Nasıl Gidilir?

Siren Kayalıkları Nerede, Nasıl Gidilir?
Siren Kayalıkları Nerede, Nasıl Gidilir?

Ülkemizde binlerce yıllık tarihe sahip olan birçok yer bulunmaktadır. Türkiye'de bulunan pek çok turistik bölgenin mitolojik bir hikayesi vardır. Mitolojik hikayelere sahip olan yerlerde biri ise Foça’da yer almaktadır. Foça’daki Siren Kayalıkları mitolojik hikayeye sahip olmasının yanı sıra sayıları azalmakta olan Akdeniz Foklarına ev sahipliği yapmaktadır. Bu yazımızda “Siren Kayalıkları nerede, nasıl gidilir?” sorusunu cevaplandıracağız. Ayrıca Siren Kayalıkları’nın efsanesini kısa bir şekilde anlatacağız.

Siren Kayalıkları Nerede?

Siren Kayalıkları, Foça’nın az kuzeyinde yer alan Orak Adası’nda bulunmaktadır. Orak Adası’nın kuzeybatı kısmında yer alan Siren Kayalıkları, bölgede bulunan önemli turistik yerlerden birisi olmaktadır.

Siren Kayalıkları’na Nasıl Gidilir?

Siren Kayalıkları’na gidebilmenin en basit ve en çok tercih edilen yolu Foça Limanı’ndan kalkan tekne turlarına katılım sağlamaktır. Tekne turlarının hepsi bu kayalıklara uğrayarak herkesin bu eşsiz güzelliği görmesine imkan sağlamaktadır. Ayrıca özel tekneler kiralayarak da Siren Kayalıkları’nı ziyaret edebilmek mümkündür.

Homeros’un İlyada ve Odesa’sı

Homeros, dünya klasikleri arasında yer alan iki önemli eserin sahibidir. Bu eserlerden ilki Truva Savaşı’nın anlatıldığı İlyada, diğeriyse savaşın sonlanmasının ardından evine, karısı Penelope’nin yanına dönme çabası içinde olan Kral Odesa’nın hikayesidir. Odesa’nın bir kısmında Kral Odysseus Foça’da yer alan Siren Kayalıkları’nın bulunduğu bölgeden de geçer. Siren Kayalıkları’nın efsanesi ise şu şekildedir:

Siren Kayalıkları Efsanesi

Sirenler ve Siren Kayalıkları, Homeros’un Odesa Destanı’nda rastlanılan bir çeşit mitolojik ögedir.

Sirenler, bir çeşit kavim Türk halkıdır. Sirenlerin kuş gövdeli vücutları ve geniş kanatları bulunmaktadır. Yüzleri çok güzel bir kadına benzemektedir. Ayrıca sirenlerin gizemli bir sesleri vardır. Bu gizemli sesleri ile erkekleri etkileri altına alarak kendilerine doğru çağırabilirlermiş. Denizcilerin kayalıklara yaklaşması ile gemiler parçalanır ve bunun sonucunda burada ölürlermiş.

Odesa Destanı’nda yer alan kahraman ise evine dönmeyi arzulayan Kral Odesa’dır. Kral Truva Savaşı’na katılmıştır ve savaş bittikten sonra 10 sene boyunca bir adada mahsur kalmıştır. 10 yılın sonrasında Tanrılar Kral’a izin vermiştir. Ancak evine dönmek Odesa için kolay olmamıştır.

Odesa, Ege Denizi’nde Foça kıyılarına geldiğinde Siren Kayalıkları’na yakınlaşır ve büyücü Kirke’nin uzun yıllar önce kendisine anlattığı Siren Kayalıkları ile ilgili hikayeyi anımsar. Sirenler ile ilgili hikayeyi anımsayan Kral yanında bulunan kişilerin kulaklarını bal mumuyla tıkamış. Bu bal mumları ile gemide bulunan kişilerin Sirenlerin sesinden etkilenmesine engel olmak istemiş. Kendisini de geminin direğine kalın halatlar ile sıkı bir şekilde bağlamış ve ağzını süngerle kapatmış. Bu sayede Siren Kayalıkları’ndan gelen sesleri sadece kendisi duyabilecekmiş. Siren Kayalıkları’nın yanından geçerken duyduğu seslerin etkisi altında kalarak büyülenmiş. Emir verip burada kalmayı isteyecekmiş ancak ağzı kapalı olduğundan bu isteğini gerçekleştirememiş. Yaptıkları sayesinde kendisini ve yanındakileri Siren halkının etkisinden korumuş. Bu yolculuğun ardından karısı Penelope’nin yanına İthaka’ya dönmeyi başarmış.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış