familycouple
setuprateenter

Simena Nerede, Nasıl Gidilir?

Simena Nerede, Nasıl Gidilir?
Simena Nerede, Nasıl Gidilir?

Simena nerededir? Simena’ya nasıl gidilir? Simena’da gezilecek yerler nerelerdir? Simena’nın tarihçesi nedir? Simena’nın önemi nedir? Simena hakkında merak ettiğiniz ve aklınıza gelen bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Simena Nerededir?

Simena, Antalya ilinin Demre ilçesinde yer almaktadır. Üçağız Köyü sınırları içerisinde bulunan Simena, Likya Birliği’nin en küçük kentleri arasındadır. Simena Antik Kenti’nin aynı zamanda bir diğer adı ise Kaleköy’dür. Simena, caretta carettaların yaşam alanı olarak bilinmektedir.

Muhteşem doğası ile gelen ziyaretçilerine kendini hayran bırakan Simena, Likya medeniyetlerinden miras kalan bir yerdir.

Simena’nın içerisinde amfi tiyatrolar ve lahitler bulunmaktadır. Muhteşem kale manzarası karşısında büyüleneceksiniz. Burası ayrıca birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescillenmiştir.

Simena’ya Nasıl Gidilir?

Likya medeniyetinden bize bir miras olarak kalan Simena, muhteşem doğası ile gelen ziyaretçilerini büyülemektedir. Peki Simena’ya nasıl gidilir? Simena’ya gidebilmek için öncelikle Antalya otogarından gelmek isteyenler buradan kalkan Demre ilçe arabalarına binmeleri gerekmektedir.

Daha sonra bu araçlar ile Simena’ya kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Simena’ya çıkmak için içerisinde bulunan dar sokakları tırmanmanız gerekmektedir. Simena’ya çıkan dar sokaklar içerisinde dondurmacılar ve hediyelik eşyalar satan dükkanlara rastlayabilirsiniz.

Simena’ya girişler ücretlidir. Yaz döneminde gitmek isteyen tatilciler 15 Nisan ile 2 Ekim arasında saat 08:30 ile 19:30 arasında ziyaret edebilirler. Kış döneminde ise 3 Ekim ile 14 Nisan ayları arasında saat 08:30 ile 17:30 saatleri arasında ziyaret edebilirler.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış