familycouple
setuprateenter

Selçuk Nerede, Nasıl Gidilir?

Selçuk Nerede, Nasıl Gidilir?
Selçuk Nerede, Nasıl Gidilir?

Selçuk nerededir? Selçuk’a nasıl gidilir? Selçuk hangi ile sınırları içerisinde yer alır? Selçuk ülkemizde hangi bölgede yer alır? Selçuk’un turistik açıdan önemi nedir? Selçuk etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Selçuk içerisinde yer alan tarihi yerler nerelerdir? Selçuk hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Selçuk Nerededir?

Selçuk, İzmir ili içerisinde yer alan ve UNESCO Mirası listesi içerisinde bulunan Efen Antik Kenti ili tanınan bir yerleşim yeridir. Oldukça zengin tarihi bir geçmişe sahip olan Selçuk, içerisinde pek çok medeniyetlere ait olan tarihi yerler barındırmaktadır. Selçuk sınırları içerisinde Roma, Bizans, Yunan ve Eski Türk dönemlerine ait anıtlar ve miraslar bulunmaktadır.

Selçuk’un İzmir merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 1 saatlik bir mesafededir. Selçuk, tarih boyunca pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.

Osmanlık Döneminde Selçuk, Ayasuluk ismi ile bilinmektedir. Cumhuriyet’in ilk yıllarında ise Ayasuluk, şimdiki adını yani Selçuk adını almıştır. İzmir’in 30 ilçesinden bir tanesi olan Selçuk, ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesidir. Selçuk’un nüfusu yaklaşık olarak 37 bin ve yüz ölçümü ise 295 kilometre karedir.

Selçuk’a Nasıl Gidilir?

Selçuk, dünyanın en büyük ikinci açık hava müzelerinden bir tanesine sahiptir. Bu nedenle oldukça önemli bir turizm merkezidir. İzmir sınırları içerisinde yer alan Selçuk, İzmir merkeze yaklaşık olarak 75 kilometrelik bir mesafede yer almaktadır. İzmir’in güneyinde yer alan Selçuk’a gidebilmek için İzmir merkezinden kalkan toplu taşıma araçları ile kolaylıkla gitmeniz mümkündür.

Bunun yanı sıra İzmir Otogarı’ndan Selçuk ilçesine giden otobüslerine binerek de kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

İzmir’den Kuşadası’na gidenler Selçuk ilçesinden geçmektedir. Ayrıca, Selçuk’un kuzeyinde Torbalı ve kuzeybatısında Menderes bulunmaktadır. Batı kısmında ise Ege kıyıları yer almaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış