familycouple
setuprateenter

Seferihisar Nerede, Nasıl Gidilir?

Seferihisar Nerede, Nasıl Gidilir?
Seferihisar Nerede, Nasıl Gidilir?

Seferihisar nerededir? Seferihisar’a nasıl gidilir? Seferihisar hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Seferihisar ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Seferihisar etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Seferihisar’ın turistik açıdan önemi nedir? Seferihisar hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Seferihisar Nerededir?

İzmir’in güneybatısında yer alan Seferihisar, Ege Denizi ile çevrili bir yerdir. İzmir şehir merkezine yaklaşık olarak 50 kilometre uzaklıkta yer alan Seferihisar, mavi bayraklı bir plaja sahiptir. İçerisinde yer alan antik kentleri ve tarihi güzellikleri ile oldukça güzel görüntüye sahiptir.

Seferihisar içerisinde yer alan tarihi güzellikler, şimdiye kadar koruma altına alınarak eski tarihi günümüze kadar getirmeyi başarmıştır. Tarihi dokuların korunduğu bu eşsiz güzellikteki yerin geçmişi milattan önce 2000’li yıllara dayanmaktadır. Uzmanların yapmış oldukları araştırmalara göre bu ilçedeki ilk yerleşim yeri Karyalılara ait olan Teos Antik Kenti’dir. Seferihisar, milattan önce 500’lü yıllarda önemli bir liman kenti olmuştur. Tarih boyunca ise Lidyalılar, Atinalılar, Persler, Bergama Krallığı, Ispartalılar, Romalılar, Makedonyalılar ve Bizanslılara ev sahipliği yapmıştır.

Geçmişte pek çok egemenliğe ev sahipliği yapmış olan Seferihisar, 1084 yılında Selçuklu komutanı olarak tanınan Emir Çakabey tarafından fethedilmiştir.

Seferihisar’a Nasıl Gidilir?

Seferihisar’a havayolu ile gidebilmek için İzmir Adnan Menderes Havalimanına varış sağlamanız gerekmektedir. Buradan Seferihisar’a giden toplu taşıma araçlarını kullanarak kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Havalimanı ile Seferihisar arasında yaklaşık 55 kilometrelik bir mesafe vardır.

Seferihisar’a toplu taşıma araçları ile gidebilmek için Fahrettin Altay Aktarma Merkezi üzerinden hareket eden 975 veya 985 numaralı ESHOT yazılı otobüs seferlerine binebilirsiniz. Buradan kısa bir süre sonra Seferihisar’a gelmiş olursunuz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış