familycouple
setuprateenter

Osmanlı Tersanesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Osmanlı Tersanesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Osmanlı Tersanesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Osmanlı Tersanesi nerededir? Osmanlı Tersanesine nasıl gidilir? Osmanlı Tersanesi hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Osmanlı Tersanesinin turistik açıdan önemi nedir? Osmanlı Tersanesi ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Osmanlı Tersanesi etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Osmanlı Tersanesi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Osmanlı Tersanesi Nerededir?

Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yer alan Osmanlı Tersanesi, Bodrum Limanının kuzeybatısında yer almaktadır. Karada marinanın batı kısmında bulunan Osmanlı Tersanesi, pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.

Osmanlı Tersanesi, Osmanlı döneminden kalan nadir tarihi yapılardan bir tanesidir.

Bu tarihinin yapının 1775 yılında kurulduğu söylenmektedir. Bu tersane Osmanlı Donanmasına yeni gemiler yapmak için inşa edilmiştir. Tarihi arşivlere göre 1784 yılında ilk gemisinin tezgaha konulduğu bilinmektedir. 1882 yılında bu tersanenin surları olası saldırılara karşı genişletilmiştir. Osmanlı tersanesinde yapılan gemiler için kullanılan ahşap malzemeler ormanlık alanlardan temin edilmiştir.

Osmanlı Tersanesinin hemen arkasında bir mezarlık bulunmaktadır. Bu mezarlık içerisinde ünlü denizci Cafer Paşa’nın türbesi ve pek çok deniz ve süvarinin mezarları bulunmaktadır.

Osmanlı Tersanesine Nasıl Gidilir?

Osmanlı Tersanesine girişler ücretlidir. Muğla ilinin Bodrum sınırları içerisinde yer alan Osmanlı Tersanesi, Bodrum Limanı yakınlarında bulunmaktadır.

Bodrum merkezden sahil yolunu takip ettiğiniz zaman Osmanlı Tersanesi direk karşınıza çıkacaktır. Bodrum Limanın kuzeybatısında bulunan Osmanlı Tersanesi, aynı zamanda Karada Marinanın batısında yer almaktadır. Osmanlı Tersanesi, Milas Bodrum Havalimanına yaklaşık 36 kilometre uzaklıktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış