familycouple
setuprateenter

Ormana Düğmeli Evler Nerede, Nasıl Gidilir?

Ormana Düğmeli Evler Nerede, Nasıl Gidilir?
Ormana Düğmeli Evler Nerede, Nasıl Gidilir?

Ormana Düğmeli Evler nerededir? Ormana Düğmeli Evlerine nasıl gidilir? Ormana Düğmeli Evler hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Ormana Düğmeli Evler ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Ormana Düğmeli Evlerinin turistik açıdan önemi nedir? Ormana Düğmeli Evler hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Ormana Düğmeli Evler Nerededir?

Antalya ili içerisinde yer alan Ormana Düğmeli Evler’e düğmeli ev denmesinin asıl nedeni mimarisinden dolayıdır. Bu evleri sedir katran ağacından kestikleri ahşaptan yapmışlardır. Bu evleri yaparken herhangi bir harç ve çimento kullanmamışlardır.

Evlerin iskeletinin dışarda kalan kısımlarının görüntüsü düğmeyi andırdığı için adı düğmeli evler olarak kalmıştır.

Antalya ilinin ilçesi olan Akseki’de de yer alan düğmeli evler Osmanlı mimarisini yansıtan yapılardır. Düğmeli evler 2 katlı ve taş duvarlardan oluşmaktadır. Bu evi taşıyan taş değil ahşap iskeletidir. Düğmeli evlere Anadolu’nun başka bir yerinden rastlayamazsınız. Özgün bir mimariye yapıya sahip olan düğmeli evlerin zemin katları yöre halkın tarım ve hayvancılık ile uğraşması nedeniyle ahır veya samanlık olarak kullanılmaktadır.

Düğmeli evlerin inşası için oldukça verimsiz araziler tercih edilmiştir. Yöre halkı ise verimli olan toprakları tarım dışında başka hiçbir ihtiyaç. İçin kullanmamıştır.  

Ormana Düğmeli Evler’e Nasıl Gidilir?

Ormana Düğmeli Evleri, Antalya ili sınırları içerisinde yer almaktadır. Ormana Düğmeli Evlerine gidebilmek için Antalya Otogarından Ormana’ya giden toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz.

Ormana Düğmeli Evlerin Antalya merkeze olan uzaklığı yaklaşık olarak 170 kilometre civarındadır. Manavgat’a olan uzaklığı ise 60 kilometredir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış