familycouple
setuprateenter

Nysa Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Nysa Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Nysa Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Tiyatro, Gymnasion, agora ve tünel gibi yapıların bulunduğu Nysa Antik Kenti nerede? Nysa Antik Kenti nasıl gidilir? Nysa Antik Kenti Ziyaret Saatleri? Nysa Antik Kenti tarihi ve tüm merak edilen bilgileri bu yazımızda sizler için bir araya getirdik.

Aydın ili, Sultanhisar ilçe sınırında yer alan Nysa Antik Kenti, Aydın ilimizin en önemli eserlerinden bir tanesidir. M.Ö. 3. Yüzyılda I. Antıochos Soter tarafından karısı Nysaa adına kurulmuş olan Nysa Antik Kenti, Aydın iline 30 km mesafededir. 40 bin kişinin yaşadığı düşünülen Nysaa Antik Kenti, Aydın Dağlarının güneyi gören yamacında, Tepecik deresinin etrafındadır.

Dünyaca bilinen önemli yapılar arasındaki Nysa Antik Kenti, antik çağdaki Karia bölgesinin etkileyici bir kentidir. Yerli ve yabancı pek çok ziyaretçiyi ağırlayan Nsya, büyük bir alana kuruludur. Devasa yapısı ile hayranlık uyandıran Nysaa Antik Kenti gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerdendir.

Nysa Antik Kent içerisinde geçen bir nehir bulunmaktadır. Bu nehir kış aylarında kuruyan, yaz aylarında ise çılgınca akan görüntüsü ile Nysa Antik Kenti ortadan ikiye ayırarak, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaktadır. Nehir üzerindeki köprüler Nysaa’yı birbirine bağlamaktadır. Nehir üzerine yapılan ve su sporların oynandığı stadyum eşsiz bir güzellik sergilemektedir.

Nysa Antik kenti içerisinde yer alan ve en çok dikkat çeken kütüphane, Milattan sonra 2. yüzyılda inşa edilmiştir. Günümüze kadar ulaşmayı başaran kütüphane, en iyi korunan kütüphaneler arasında ikinci sıradadır. Nysa Antik kentindeki Roma Tiyatrosu ve tünel de günümüze kadar bozulmadan ulaşmayı başaran yapılardandır.

Yemyeşil doğa ile bütünleşmiş, ilkbahar da papatyaların çiçek açmasıyla seyrine doyum olmayan manzaralar sunan Nysaa Antik Kentini ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Nysa Antik Kenti Nerede?

M.Ö 3’cü yy da I. Antıochos tarafından kurulmuş olan Nysa Antik Kenti, Aydın il sınırları içerisindedir. Antik kent Aydın’ın Sultanhisar ilçesinin merkezine ortalama olarak 3 km uzaklıktadır. Nysa Antik Kenti Aydın ilimizin merkezine ise 32 km uzaklıktadır. Denizli il merkezine ise 100 km uzaklıktaki antik kent, tarihi kalıntıları ile seyahat ve tarih severleri kendine hayran bırakıyor.

Nysa Antik Kenti Nasıl Gidilir?

Nysa Antik Kentini ziyaret etmek isteyen seyahat ve tarih severlerin öğrenmek istedikleri konulardan bir tanesi de ulaşımın nasıl sağlanacağıdır. Nysa Antik Kentine ulaşım için özel araçlar ya da toplu taşıma araçları tercih edilebilir. Toplu taşıma ile Nysa Antik Kentine gitmek isteyen kişiler Aydın otogarına, buradan da Sultanhisar ilçesine kalkan otobüsleri kullanarak antik kente ulaşım sağlayabilir. Kendi özel aracınız ile Nysa Antik Kentine gitmek istiyorsanız, Denizli-Aydın kara yolu güzergahından ulaşım sağlayabilirsiniz. Yol üzerindeki tabelaları takip ederek kolaylıkla Nysa Antik Kentine varabilirsiniz.

Nysa Antik Kenti Ziyaret Saatleri

Nysa Antik Kentine ulaşım sağladıktan sonra ziyaret saatleri içerisinde antik kenti gezebilirsiniz. Haftanın 7 günü Antik kenti ziyaret etmeniz mümkündür. Nysa Antik Kenti’nin belli ziyaret saatleri bulunmaktadır. Yaz aylarında sabah 09:00 ile 19:00 saatleri arasında, kış aylarında ise 08:00 ile 17:00 saatleri arasında burayı ziyaret edebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış