familycouple
setuprateenter

Noel Baba Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Noel Baba Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Noel Baba Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Noel Baba Müzesi nerededir? Noel Baba Müzesine nasıl gidilir? Noel Baba Müzesi’nin turistik açıdan önemi nedir? Noel Baba Müzesi hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Noel Baba Müzesine girişler ücretli midir? Noel Baba Müzesi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Noel Baba Müzesi Nerededir?

Akdeniz Bölgesi’nin en önemli turistik ili olan Antalya’nın Demre Bölgesinde bulunan Noel Baba Müzesi, pek çok yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret akınına uğramaktadır.

Unutulmuş bir cennet olan Demre, pek çok kişinin çocukluk efsanesi olan Noel Baba’nın evine ev sahipliği yapmaktadır. Sakin ve şehrin kalabalığından kaçmak isteyenler için muhteşem bir tatil bölgesi olan Demre içerisinde gezebileceğiniz pek çok tarihi kalıntılar ve yerler mevcuttur.

Antalya’nın en batısında yer alan Demre’nin tam merkezinde bulunan Noel Baba Müzesi, aynı zamanda Aziz Nikolas Kilisesi olarak da adlandırılmaktadır. Dünyada Noel Baba olarak adlandırılan ve tanınan Aziz Nikolas, Likya’nın en önemli kentlerinden biri olan Patara’da dünyaya gelmiştir. Daha sonra Myra’da piskoposluk yaparak görevine devam etmiştir. Eski dönemlerde Aziz Nikolas, fakirlerin kurtarıcısı olarak tanınırdı. Aziz Nikolas hayatını kaybettikten sonra Myra’da yaşayan halk onun için bir kilise inşa ederek içerisinde yer alan lahite koymuşlardır.

Noel Baba Müzesine Nasıl Gidilir?

Noel Baba Müzesine Antalya dışından gelenler için öncelik olarak Antalya Şehirlerarası Otobüs Terminaline ulaşım sağlamanız gerekmektedir. Daha sonra yarım saatte bir kalkan Kaş otobüslerine binmelisiniz.

Kaş otobüsüne bindikten sonra Demre’ye ulaşım sağlayarak kısa sürede Noel Baba Müzesine gelebilirsiniz.

Noel Baba Müzesi sabah saat 08:00 gibi açılmaktadır. Müze kartına sahip olanlar ücretsiz bir şekilde bu müzeye giriş yapabilirler. Girişlerin ücretli olduğunu unutmayınız.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış