familycouple
setuprateenter

Nif Dağı Nerede, Nasıl Gidilir?

Nif Dağı Nerede, Nasıl Gidilir?
Nif Dağı Nerede, Nasıl Gidilir?

İzmir Körfezi’nin doğusunda bulunan Vişneli Köyü’nde yer alan, İzmir’in Kemalpaşa ilçesine hakim ve Bozdağların en batıya ulaşan ucunu oluşturan 1510 metrelik yüksekliğe sahip dağ, Nif Dağı olarak adlandırılmaktadır. Antik dönemde Olympos olarak adlandırılan 19 dağ arasında yer almaktadır. İzmir’e doğudan kara yolu girişine gelen bel kahve geçidini şekillendiren 300 metrelik yükseltinin üzerinde olan bölge Nif Dağı’nın bir koludur. Bozdağlar silsilesi bu kısımdan Spil Dağı’na dayanmaktadır.

Nif Dağı, İzmir- Pınarbaşı Bornova etrafından yükselmeye başlamaktadır. Bu kısımdan yükselen Nif Dağı Torbalı Kemalpaşa ovalarına kadar uzanmaktadır. Torbalı, Kemalpaşa, Bornova ve Buca ilçelerinin ortak sınırları çevresinde yer almaktadır. Nif Dağı’nın kuzey tarafında, Nif Çayı ile sulanan Kemalpaşa Ovası ile Spil Dağı, doğusunda milattan önce 2000 yılının ortalarında bu bölgede hüküm sürmüş olan Hitit Luvi Beyliği olan Mira’nın prensini tasvir eden kaya üzerine oyulan kabartmasıyla meşhur Karabel Geçidi, güneyinde ise Torbalı Ovası yer almaktadır. Doğu kısmında aynı zamanda, Helenistik ve Lidya dönemlerine ait olan mezar ve kale kalıntıları ile Bizans dönemine tarihlenen yapı kompleksleri mevcuttur.

1999 senesinden itibaren yapılan ön incelemeler sonucunda ve çevredeki birkaç yüzey araştırmaları ve kazılarda önemli bulgular ile karşılaşılmıştır. Doğu kısmında pek çok oda mezar bulunmaktadır. Aynı zamanda, Bizans İmparatorluğu’nun Laskarisler döneminden kalan mermer taşlı ve tuğla harçlı bir sarayın kalıntılarına da rastlanılmıştır. Nif Dağı’nın batı kısmında bulunan Buca ilçesi Kaynaklar beldesine bağlı Eskitahtalı’daki Kale bölgesinde bir kaya kütlesi üzerine yerleştirilmiş olan bir kalenin kalıntıları yükselmektedir. Ancak kaçak kazılar sorunu ve meydana getirdiği hasar bölgede uzun zamandır devam etmektedir.

Denize yakın olması sebebi ile nemli bir havaya sahip olan ve bol yapışların olduğu Nif Dağı, yemyeşil görünümü ve sonbahar kış mevsiminde karla kaplanmış olan zirveleri ile İzmir’de farklı bir görüntü oluşturmaktadır. Farklı şirketler tarafından yürütülen alabalık yetiştirme tesisleri de bölgede bulunmaktadır. Nif Dağı’nın etrafında bulunan köylerde üretilen çilek ve kiraz çevrede meşhurdur. Nif Dağı, bölgede bulunan ulaşım ile hem iç kesim hem de deniz ile bağlantılıdır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış