familycouple
setuprateenter

Narlıkuyu Mozaik Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Narlıkuyu Mozaik Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Narlıkuyu Mozaik Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Korunaklı koyu, berrak denizi ve zengin tarihi geçmişi sayesinde yerli ve yabancı pek çok tatilcinin dikkatini çeken Narlıkuyu en çok tercih edilen tatil beldelerindendir. Yazın sıcağından kaçmak için buraya gelen yerli halk ve çevre illerden gelenler için bir cennettir. Sıra sıra balık restoranlarının sıralandığı koy, Narlıkuyu'nun en çekici yeridir.

4. Yüzyıldan kalma Roma hamamı üstünde bulunmakta olan Narlıkuyu Mozaik Müzesi, Mersin il sınırları içerisindedir. Narlıkuyu o dönemlerde minik bir liman olan ve Porto Colamie ismi ile bilinen, Cennet Cehennem ve etrafındaki tapınaklara ibadet için gelenlerin karaya ulaştığı noktadır. Narlıkuyu’ya gelen ziyaretçiler deniz yolu ile ulaşım sağlamaktadır. Burada bulunan hamamda yıkanıp, vaftiz olarak ibadete hazırlanırlar. Kutsal olan yerleri ziyaret etmeden evvel bu hamamda yıkanmak, dini bir gelenektir.

Narlıkuyu Mozaik Müzesi, hamamın zeminini meydana getiren mozaik üzerindedir. Müzenin konumlanmış olduğu yerin üstünde, önceki dönemlerde kahve bulunmaktadır. Mozaik bundan dolayı hiçbir şekilde bozulmadan günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır. Kahvenin yerine Narlıkuyu Mozaik Müzesi kurulmuştur.

Narlıkuyu Mozaik Müzesi, iki bölümden meydana gelmektedir. Bunlardan birincisi girişin sağ tarafındaki hamamın su yalağıdır. İkicisi ise sol tarafta bulunan mozaiklerdir.

Narlıkuyu Mozaik Müzesi, Mersin ilinde bulunan ve ziyaret edilmesi gereken yerler çok yakındır. Kızlar Hamamı Koyu, Zeus Tapınağı ve Kilise gibi. Ancak Cennet ve Cehennem Mağaraları, Astım Mağarası ve Yapraklı Koyu gibi görülmesi gereken yerlere de fazlası ile yakındır.

Narlıkuyu Mozaik Müzesi Nerededir?

Mersin ilinin Silifke ilçesi’nde yer alan Narlıkuyu Mozaik Müzesi, görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir. Müze Narlıkuyu koyunun girişinde bulunmaktadır. Narlıkuyu Mozaik Müzesinin Silifke’ye olan uzaklığı 20 km’dir. Mersin il merkezine uzaklığı 68 km olan Narlıkuyu Mozaik Müzesi’ni ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Narlıkuyu Mozaik Müzesi Nasıl Gidilir?

Narlıkuyu Mozaik Müzesi’ne farklı şekillerde kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Mersin ilinden Narlıkuyu Müzesi’ne ulaşmak için Mersin Antalya Karayolunu kullanabilirsiniz. Mersin Antalya Karayolunda batı yönünde giderek Kızkalesi Beldesi’ni geçmeniz gerekmektedir. Kızkalesi Beldesi’ni geçtikten sonra deniz tarafında bulunan Narlıkuyu Mozaik Müzesi tabelalarını takip ederek müzeye rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Balıkçıların bulunduğu Narlıkuyu koyunun girişinde yer alan küçük yapı Narlıkuyu Mozaik Müzesi’dir.

Narlıkuyu Mozaik Müzesi Giriş Ücreti

Narlıkuyu Mozaik Müzesi’ne giriş ücreti bulunmaktadır. Yalnız Narlıkuyu Mozaik Müzesi’nde Müzekart geçerlidir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış