familycouple
setuprateenter

Mut Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Mut Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Mut Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Mut kalesi Mersin il merkezindedir. Mersin Antik çağlardan bugüne kadar birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış illerimizden bir tanesidir. Ev sahipliği yaptığı medeniyetler ise arkalarında pek çok eser bırakmışlardır. Tarihi kale olan Mut Kalesi ’de bu eserlerden bir tanesidir.

Mut Kalesi pek çok defa yıkılıp yeniden yapılmıştır. Savaş dönemlerinde Mersin’i alan bazı devletler yakıp yıkarken, yerine yenisini inşa etmişlerdir. Bu nedenle Mut Kalesinin yapılış tarihi net olarak bilinmemekle birlikte ilk çağlara kadar uzandığı tahmin edilmektedir. Minik bir garnizona benzeyen Mut Kale’sinin temel taşları rektoponel düzgün kesme taşlar kullanılarak örülmüştür. Mut Kalesi Bizans ve Karamanoğulları döneminde tamir edilmiştir. Fakat kale 1992 senesinde Kültür Bakanlığı tarafından tekrardan restore edilmiştir. 

Mut kalesinin 4 adet burcu bulunmaktadır. Mut Kalesinin içerisinde iç kale ismi ile adlandırılmış kule de bulunmaktadır.

Mut Kalesi Nerede?

Mut Kalesi, Mersin il sınırları içerisinde yer almaktadır. Mut ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesindeki Mut Kalesi, Mersin ilinde görülmesi gereken yerlerdendir. Mut tepesi halk arasında Meşatlık Tepesi olarak yaygın şekilde bilinmektedir. Mersin ilinin tarihi geçmişini gözler önüne sergileyen Mut Kalesi pek çok yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yerlerindendir. Mersin ilindeki Mut kalesini ziyaret ederek muhteşem manzara karşısında eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Mut Kalesi Nasıl Gidilir?

Mut kalesine pek çok farklı ulaşım imkanı bulunmaktadır ve Kaleye ulaşmak son derece kolaydır. Mut Kalesi’ne gitmek için ilk etapta Mersin daha sonra Mut ilçesine ulaşmak gerekmektedir. Mut ilçesine ulaşım için toplu taşıma araçlarını tercih edebilirsiniz. Mut’a giden otobüs ve minibüs gibi araçları kullanarak kolay ve rahat şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Kendi özel aracınızla Mut Kalesi levhalarını takip ederek kaleye gidebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış