familycouple
setuprateenter

Muğla'da Mutlaka Görmeniz Gereken Şelaleler

Muğla'da Mutlaka Görmeniz Gereken Şelaleler
Muğla'da Mutlaka Görmeniz Gereken Şelaleler

Muğla, ülkemizin en güzel illerinden bir tanesidir. Muğla tam anlamı ile cennetten bir köşe gibidir. Muğla muhteşem el değmemiş doğası ile bizlere görsel bir şölen sunmaktadır. Muğla’da gezip görmeniz gereken pek çok yer vardır. Bunlardan bir tanesi ise burada bulunan şelalelerdir.

Muğla’da yer alan şelaleleri sizler için bu blog konumuzda özellikleri ile birlikte sıraladık. Birbirinden güzel ve birbirinden ayrı özelliklere sahip olan şelaleler kısaca şunlardır.

Turgut Şelalesi

Turgut Şelalesi, Muğla’da yer alan favori şelalelerden bir tanesidir. Bu şelale Muğla’da gizlenmiş saklı bir cennet gibidir.

Turgut Şelalesi, Muğla’da su ile ormanın sarmaş dolaş olduğu bir şelaledir. Toplamda 5 şelaleden oluşan bu şelale, sığla ağaçları, çınar ağaçları ve çamlar ile çevrilidir. Ağaçların arasında kalan Turgut Şelalesi, doğanın içerisine gizlenmiş ve doğal havuzu ile görsel bir şölen sunmaktadır. Yazın bu şelalenin sıcaklığı 15 veya 20 derece kadar düşmektedir. Marmaris içerisinde yer alan Turgut Şelalesinde yaz aylarında sıcaklığın 45 derece olduğu zamanlarda serinleyebilirsiniz.

Toparlar Şelalesi

Toparlar Şelalesi, Muğla’da bulunan bir diğer saklı güzelliklerden bir tanesidir. Son zamanlarda bu şelalenin popülerliği artmaktadır.

Toparlar Şelalesine gidebilmek için Köyceğiz ve Muğla yolu istikametinde ilerlemeniz gerekir. Daha sonra sağ tarafınıza bir yol ayrıma gelecek, bu yol ayrımında Toparlar Şelalesine ait bir tabela göreceksiniz. Yol ayrımından dönerek aracınızı park edip şelaleye doğru yürüyebilirsiniz. Yürüyerek ormanın içine doğru ilerlemelisiniz. Yürürken kırmızı beyaz boyaları takip etmeniz gerekmektedir. Yaklaşık olarak 15 veya 20 dakikalık yapacağınız yürüyüşün ardından şelaleye gelmiş olursunuz.

Toparlar Şelalesinin önünde biriken havuzda yüzebilirsiniz. Dilerseniz eğer patikadan devam edip diğer küçük olan ikinci şelaleye gidebilirsiniz.

Gizlikent Şelalesi

Muğla’nın Seydikemer ilçesi sınırları içerisinde yer alan Gizlikent Şelalesi, kesinlikle görmeniz gereken şelaleler arasında yer almaktadır. Bu şelaleye gidebilmek için oldukça zorlu bir parkurdan geçmeniz gerekmektedir. Gizlikent Şelalesine gelirken yanınıza mutlaka deniz ayakkabısı almalısınız. Eğer ayakkabınızı unutursanız buradan ayakkabı kiralayabilirsiniz.

Seydikemer’in sıcaklığından bunaldığınız zaman buraya gelerek serinleyebilirsiniz. Gizlikent Şelalesine ulaşabilmeniz için yaklaşık olarak 300 basamak çıkmanız gerekmektedir. Buraya girişler ücretsizdir.  

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış