familycouple
setuprateenter

Muğla'da Mutlaka Görmeniz Gereken Mağaralar

Muğla'da Mutlaka Görmeniz Gereken Mağaralar
Muğla'da Mutlaka Görmeniz Gereken Mağaralar

Muğla ili ülkemizin en güzel şehirlerinden bir tanesidir. Muğla, birbirinden eşsiz güzelliklere sahip olan bir yerdir. Muğla ili aynı zamanda her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır. Muğla, Ege ve Akdeniz Bölgesinde yer almaktadır.

Muğla ili eski dönemlerde pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu bölgede gezip görmeniz gereken pek çok tarihi güzellikler vardır.

Aynı zamanda pek çok plaj, mağara ve antik kent vardır. Muğla’da gezip görebileceğiniz mağaraları bu blog konumuzda sizler için sıraladık.

Fosforlu Mağara

Muğla ilinin Marmaris ilçesinde yer alan Fosforlu Mağara, görkemli ismini büyüleyici ve doğal güzelliğinden almıştır.

Cennet Adası üzerinde yer alan Fosforlu Mağara’ya ulaşabilmeniz için tekne turuna ihtiyacınız vardır. Kısa bir tekne turu ile buraya kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Fosforlu Mağara’ya araba ile ulaşım sağlayamazsınız. Ulaşım sağladığınız tekne küçükse eğer bu tekne ile mağara içerisinde kolaylıkla girebilirsiniz. Burada denizin berraklığı ve doğal güzelliği karşısında büyülenmemek mümkün değil. Fosforlu Mağara, Muğla’ya tatile gelenlerin mutlaka gezip görmesi gereken yerlerden bir tanesidir.

Kaunos Kral Mezarları

Dalyan’da yer alan Kaunos Kral Mezarları, muhteşem bir tarihi güzelliğe sahiptir. Dalyan, Akdeniz ve Ege’yi birleştiren, tarihi doğası ve dokusu ile her yıl pek çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Buraya tatile geldiğiniz zaman hem tarihi güzellikleri keşfetmiş olacaksınız hem de doğanın eşsiz güzelliğine şahitlik etmiş olacaksınız.

Kaunos Kral Mezarları, oyulmuş yapısı ve yüksek kayalara yerleştirilmesi ile insanların dikkatini üzerine çekmektedir. Kaunos Kral Mezarları tapınak cephelidir. Aynı zamanda Dalyan’a tatile geldiğiniz zaman burada çamur banyosu yaparak şifa kaynağı kaplıcalara da girmeyi unutmayınız.

İncirliin Mağarası

Milas içerisinde yer alan İncirliin Mağarası’nın Milas’a olan uzaklığı yaklaşık olarak 15 kilometredir.

Gökçeler Kanyonunun mükemmel ve eşsiz doğal güzelliği içerisinde yer alan İncirliin Mağarası, yaklaşık olarak 8 binlik tarihi geçmişe sahiptir. Türkiye’nin en güzel mağaralarından bir tanesi olma özelliği taşımaktadır. İncirliin Mağarası içerisinde yer alan jeolojik kalıntılar ve doğal güzelliği gerçekten de insanların dikkatini çekmektedir. Muğla’ya tatile geldiyseniz eğer mutlaka görmeniz gereken mağaralardan bir tanesidir.

Mavi Mağara

Muğla ilinin Fethiye ilçesinde yer alan Mavi Mağara’nın Fethiye Ölüdeniz’e olan uzaklığı yaklaşık olarak 2 kilometre civarındadır. Bu mağara jeolojik dönemlerde rüzgarın ve denizin aşındırması sonucunda meydana gelmiştir. Bu nedenle doğal bir yapısı vardır.

Mavi Mağara aynı zamanda soğuk su mağarası olarak da adlandırılmaktadır.

Mavi Mağara, direk olarak suyun dibinden denize bağlantılıdır. Ayrıca bu delikten içeriye mükemmel bir ışık girmektedir. Mavi Mağaranın renkli olmasının asıl nedeni tek hücreli yosunlardan dolayıdır. Bu nedenle adı Mavi Mağara olarak kalmıştır.

Nimara Mağarası

Muğla ilinin Marmaris ilçesi sınırları içerisinde yer alan Nimara Mağarası’nın Marmaris’e olan uzaklığı yaklaşık olarak 20 dakikadır. Cennet Adası’nda yer alan Nimara Mağarası, 350 metre yükseklikte bulunmaktadır. Bu mağaranın içerisi oldukça geniştir. Aynı zamanda içerisinde dikitler ve sarkıtlar bulunmaktadır.

1999 yılında keşfedilen bu mağara doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir. Daha sonra 2000 yılında bu mağara içerisinde ve çevresinde kazı çalışmaları başlatılmıştır. Mağara tabanında yapılan kazı çalışmaları sonrasında 500’e yakın renkli cam, dilgiler ve taş kemikten yapılmış delici aletler çıkarılmıştır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış