familycouple
setuprateenter

Muğla'da Mutlaka Görmeniz Gereken Antik Kentler

Muğla'da Mutlaka Görmeniz Gereken Antik Kentler
Muğla'da Mutlaka Görmeniz Gereken Antik Kentler

Ülkemizin sınırları içerisinde yer alan Muğla, tarihi açıdan pek çok kalıntılara ve güzelliklere sahiptir. Taşıdığı her bir toprağından tarih fışkıran Muğla ili gerçekten de gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Muğla denildiği zaman akla ilk olarak denizi, doğası ve sahili gelmektedir. Fakat içerisinde bulunan saklı güzellikleri ve tarihi kalıntılarını da görmeniz gerekir.

Muğla ili içerisinde yer alan antik kentleri mutlaka ziyaret etmeniz gerekmektedir. Muğla’ya tatile gelenler için Muğla’da gezilip görülmesi gereken tarihi antik kentleri bu blog konumuzda özellikleri ile birlikte sıraladık.

Amintas Kaya Mezarları

Muğla’da manzara arıyorsanız eğer kesinlikle Amintas Kaya Mezarlarını ziyaret etmelisiniz. Amintas Kaya Mezarları muhteşem bir manzaraya sahiptir. Amintas Kaya Mezarları aynı zamanda Muğla’da Fethiye Kaya Mezarları olarak da bilinmektedir. Şehir merkezinden bile görünebilen bu tarihi mezarlar Likya birliği döneminden kalma bir mezardır.

Amintas Kaya Mezarları yaklaşık olarak milattan önce 4. yüzyıldan kalma bir yerdir. Kayalara oyulmuş olan bu mezarlara gidebilmek için 100’e yakın merdiven basamağı çıkmalısınız.

Amintas Kaya Mezarları, eski zamanlarda statüsü yüksek kişiler için yapılmış. Amintas Kaya Mezarları, Muğla’da kesinlikle görülmesi gereken yerler arasındadır.

Tlos Antik Kenti

Tlos Antik Kentinin Muğla içerisinde yer alan antik kentler arasında özel bir yeri vardır. Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yer alan Tlos Antik Kenti, Muğla’da gezilebilecek tarihi yerler arasında yer almaktadır.

Tlos Antik Kenti, Akdağlar’ın eteklerine kurulmuş olan ve muhteşem manzaraya sahip olan bir yerdir.

Tlos Antik Kentine girişler ücretlidir. Müze karta sahip olanlar için girişler ücretsizdir. Nisan ve Mayıs ayında burayı ziyaret etmek isteyenler Akdağlar’daki henüz erimemiş karları görebilir. Burada mükemmel kartpostallık fotoğraflar çektirebilirsiniz.

Pınara Antik Kenti

Likya şehirleri arasında yer alan ve Pınara dağları arasında kalan bir antik kent olan Pınara Antik Kenti, adını Pınara dağından almaktadır. Eski zamanın antik yazarı Stephanus, Byzantion Menekrotes’ten yapmış olduğu bir alıntıya göre Xanthos’un nüfus sayısı artınca şehrin yaşlıları Kragos Dağı’nın tepesine kent kurmuşlar. Bu kentin adını da yuvarlak anlamına gelen Pınara adını koymuşlar. Antik Kentin asıl adı aslında buradan gelmektedir.

Pınara Antik Kentine girişler ücretsizdir. Pınara Antik Kenti, Muğla’nın Seydikemer ilçesi içerisinde bulunmaktadır. Minare Köyüne uzaklığı yaklaşık olarak 2 kilometre kadardır.

Letoon Antik Kenti

Muğla’nın Seydikemer ilçesi sınırları içerisinde yer alan Letoon Antik Kenti, eski zamanlarda Likya döneminin dini merkezi konumunda yer almaktadır.

Eski dönemlerde dini açıdan önemli bir yeri olan Letoon Antik Kenti’nde yer alan Apollon, Leto ve Artemis tapınakları tarihi açıdan büyük bir öneme sahiptir. Peripteros tarzında yapılmış olan ve şehrin batı kısmında yer alan Leto Tapınağı, Apollo ve Artemis’in annesi olan Leto’ya adanmış büyük bir tapınaktır. Dor tarzında yapılmış olan tapınak ise Apollo Tapınağıdır. Bu her iki tapınağın arasında bulunan tapınak ise Artemis Tapınağıdır. Bu üç tapınağın güneybatı kısmında çeşme ve doğu kısmında ise bir kilise bulunmaktadır.

Letoon Antik Kentine girişler ücretlidir. Müze kart bu antik kent için geçerlidir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış