familycouple
setuprateenter

Milet Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Milet Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Milet Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Milet Müzesi nerededir? Milet müzesine nasıl gidilir? Milet Müzesi hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Milet Müzesi ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Milet Müzesi etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Milet Müzesi’nin turistik açıdan önemi nedir? Milet Müzesi içerisinde neler vardır? Milet Müzesi ne zaman açılmıştır? Milet Müzesi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Milet Müzesi Nerededir?

Aydın ili sınırları ili sınırları içerisinde yer alan Milet Müzesi, Aydın ilinin Didim ilçesi Balat Köyünde yer almaktadır. Milet Antik Kenti içerisinde yer alan Milet Müzesi, adına bu antik kentten almıştır.

Aydın il müzesine bağlı olan Milet Müzesi, 1965 yılında Balat İlkokulunun içerisinde depo olarak açılmıştır. Daha sonra 1967 yılında bir karar ile bu okul yıkılarak müze binası inşası için karar verilmiştir. Geçen zaman içerisinde bu müzenin yapısı bozulduğu için ve durumunun tehlike arz ettiği kapatılmasına karar verilmiştir. Bu eski müze binası kapatıldıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tekrardan bina yapımı için çalışmalar başlatılmıştır.

Milet Müzesi içerisi toplamda 1200 metrekarelik bir kullanıma sahiptir. Bu bine daha sonra 2011 yılında tekrardan hizmete açılmıştır.

Milet Müzesi içerisinde 7300 arkeolojik, 13 bine yakın sikke, 20 bine yakın kayıtlı eser ver 93 etnografik eser bulunmaktadır. Buranın içerisi Priene Antik Kenti, Didim Apollon Tapınağı ve Milet Antik Kenti kalıntıları ile doludur. Bu nedenle insanların bu eserleri görebilmeleri için burası bir müze haline getirilmiştir. Ayrıca Milet Müzesi, Minos dönemine ait pek çok eşya ve mezar kalıntıları ile doludur.

Milet Müzesine Nasıl Gidilir?

Milet Müzesi, Aydın ili sınırları içerisinde yer almaktadır. Milet Müzesine belli giriş çıkış saatleri vardır. Yaz döneminde 1 Nisan ve 1 Ekim tarihleri arasında sabah saat 08:00 ile akşam saat 19:00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Kış döneminde ise 1 Ekim ile 1 Nisan tarihleri arasında sabah saat 08:00 ile akşam saat 17:00 aralığında ziyaret etmeniz mümkündür.

Müzeye girişler ücretlidir. Müze karta sahip olanlar ücretsiz giriş yapabilmektedir.  

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış