familycouple
setuprateenter

Midilli Adası Nerede, Nasıl Gidilir?

Midilli Adası Nerede, Nasıl Gidilir?
Midilli Adası Nerede, Nasıl Gidilir?

Yunanistan’ın Doğu Ege Adaları’nın en kuzey bölgesinde bulunan ada Midilli Adası olarak adlandırılmaktadır. Girit ve Eğriboz Adaları’ndan sonra üçüncü en büyük ada olarak bilinmektedir. Midilli Adası, Burhaniye ve Ayvalık’a oldukça yakın bir mesafededir. Bunun haricinde dağlık bir ada biçiminde nitelendirilen Midilli Adası’nın başkenti Mytilene’dir. Yunan antik döneminden bu zamana kadar Midilli Adası birçok şair ve yazarın ilgi odağı olmayı başarmıştır.

Yunanistan'da bulunan Midilli Adası’na erişmek için deniz yolu ve hava yolu arasından tercih yapılabilir. Günlük olarak 5 kez Atina’dan ve 1 kez Selanik’ten kalkan uçaklar ile adaya ulaşım sağlanabilmektedir. Midilli merkezinin yaklaşık olarak 8 kilometre mesafelik uzaklığında havaalanı yer almaktadır. Midilli Adası’na erişim sağlayabilmek adına Sakız, Kavala ve Pire Adaları’ndan devamlı olarak arabalı feribot seferleri yapılmaktadır. Selanik, Sisam, Rodos, Eğriboz, Dedeağaç ve Volos’un kuzeydoğusunda yer alan Kymi kasabası üzerinden haftanın belli zamanlarında deniz yolu ile ulaşım imkânı bulunmaktadır.

Midilli Adası Tarihi

Tarihte Midilli Adası, Lesvos Adası olarak bilinmektedir. Bu ismi Teselyalı kahraman olarak nitelendirilen Lapithos’un oğlu Lesvos’tan alındığı düşünülmektedir. Midilli Adası, Osmanlı İmparatorluğu’nun hakimiyeti altından olduğu zamanlardan bu yana Midilli Adası olarak anılmaktadır. Ege Adaları’nın diğer adalara kıyaslandığında daha sık ormanların bulunduğu bu ada için Zümrüt Adası benzetmesi yapılmıştır. Yunan mitolojisine göre adaya ilk yerleşen topluluğun Pelasgoslar olduğu düşünülmektedir. Thermi şehrinin sahil kısmında milattan önce 2400 ve milattan önce 3200 senelerine ait olan yerleşim alanlarının belirlenmiş olması, adanın geçmiş tarihi hakkında birtakım ipuçları vermektedir. Midilli Adası’nda tarihe bakıldığı zaman sırası ile Bizans, Roma, Pers, Antik Yunan, Ceneviz ve Yunan egemenlikleri hüküm sürmüştür.

Midilli Adası Özellikleri

Midilli Adası Türkiye kıyılarına son derece yakın olan bir adadır. Midilli Adası’nın kuzey kısmında Müsellim Boğazı, doğu kısmında ise Edremit Körfezi yer almaktadır. Adanız yaklaşık olarak beşte birlik bir kısmını ormanlar sarmakta olup dörtte birlik kısmını ise zeytin ağaçları sarmaktadır. Ghera ve Kallonis körfezlerinin sayesinde Midilli Adası’nda çok sayıda koy bulunmaktadır. Adanın en fazla öneme sahip olan ovaları Kalloni, Ippion, Perama ve Herse ovalarıdır. Adada yer alan en yüksek dağlar ise Olymbos, Lepetimros ve Psilokoudouno olarak bilinmektedir. Midilli Adası’nın doğu kesiminde zeytinlik ve çamlıklar yer almaktadır. Adanın batı kesiminde ise genel olarak çorak bir yapı hakimdir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış