familycouple
setuprateenter

Mezgit Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Mezgit Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Mezgit Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Mezgit Kalesi Nerede? Mezgit Kalesi Nasıl Gidilir? Gibi soruları bu yazımızda sizler için cevaplandırıyoruz. Mezgit Kalesi hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Mersin ilimizin Silifke ilçesinde yer alan Mezgit Kalesi aslında bir kale değildir. Korkusuz kral olarak bilinen bir kralın anıt mezarı olan Mezgit Kalesi, Mersin ilinde görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir.

Literatürdeki ismi korkusuz Satrap Kral mezarı olarak geçen Mezgit Kalesi’nin yüksekliği 6 katlı bir apartman boyundadır. İhtişamlı görünümünü ilk gün olduğu gibi muhafaza eden Mezgit Kalesi, yerli ve yabancı pek çok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. Mersin ilinde yer alan Mezgit Kalesini diğer ismi ile Korkusuz Satrap Kral Mezarı’nı ziyaret ederek tarihi kalıntılara tanıklık edebilirsiniz.

Mezgit Kalesi Nerede?

Mezgit Kalesi, Mersin il sınırları içerisinde yer almaktadır. Mersin’in Silifke ilçesine bağlı olan Türkmenuşağı Köyündeki Mezgit Kalesi anıt mezarlardan bir tanesidir.

Mezgit Kalesi Nasıl Gidilir?

Korkusuz Satrap Kral mezarı yani mezgit kalesine farklı ulaşım yollarını kullanarak kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Mezgit Kalesi’ne Silifke İlçesi yol güzergahından özel aracınız ile kolaylıkla gidebilirsiniz. Mezkit Kalesi’ne giden toplu taşıma seferleri bulunmadığı için kendi özel aracınızla gitmeniz gerekmektedir.

Mezgit Kalesi anıtmezarlardan bir tanesi olduğu için Mersin ilinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken tarihi mekanlardandır. Mezgit kalesi Mersin halkı tarafından Korkusuz Kral mezarı ismi ile anılmaktadır. Fakat hangi krala ait olduğu net olarak bilinmemektedir.

Mezgit Kalesi Hakkında

Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan Mezgit Kalesi, Atakent Susanoğlu gezintiniz esnasında   karşılaşabileceğiniz anıt mezardır. Yüksekliği ile dikkat çeken Mezgit Kalesi, sağlamlığını korumayı da başarmıştır. Mezgit Kalesinin mimarı net olarak bilinmemektedir. Ancak güçlü karaktere sahip bir mimar tarafından yapıldığı, kalenin mimari yapısından anlaşılmaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış