familycouple
setuprateenter

Meryem Ana Evi Nerede, Nasıl Gidilir?

Meryem Ana Evi Nerede, Nasıl Gidilir?
Meryem Ana Evi Nerede, Nasıl Gidilir?

İzmir ilinin Selçuk ilçesinde bulunan Efes antik kentinin üst kapısından geçtikten sonra Hz. Meryem'in altın heykeli sizi karşılıyor. Kısa bir araba yolculuğunun ardından karşınıza çıkacak olan tarihi yapı, sadece bir Bizans kilisesi değil, Meryem Ana Evi olarak da anılıyor. Bu evde İsa’nın annesi Hz. Meryem'in burada yaşayıp öldüğüne inanılır. Hristiyanlar burayı ziyaret etmeyi dini bir zorunluluk olarak görürler.

Hz. Meryem, hayatının son yıllarını yalnız olmadığı zamanlarda St. Jean aka St ile vakit geçirdiği söyleniyor. Kesin bir delil olmasa da Hz. Meryem'in burada öldüğünü düşünmekle birlikte Kudüs'te vefat ettiğine dair de birçok rivayet vardır. Ancak onun yardımcı kampçısı olan Aziz John'un mezarının da Efes'te olması Meryem Ana Evi'nin gerçek olduğunu doğrulamaktadır.

Hediyelik eşya bulabileceğiniz dükkanlar, meşhur şifalı suyunu içebileceğiniz çeşmeler ve yeşillikleriyle bu muhteşem yapıdan çıkıp biraz mola verebileceğiniz kafeler var. Bir dilek duvarı var çünkü burada kalıp suyunu içmenin ayrı bir şifa olduğuna inanılıyor. Siz de bu duvarda dileklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Meryem Ana Evi Ziyaret Saatleri

Meryem Ana Evi yılın her günü olduğu gibi yılın herhangi bir zamanında da ziyarete açıktır. Kış aylarında ziyaret saatleri sabah 8 ile akşam 5 arasındadır. Yaz aylarında tur sabah 08:00'de başlar ve akşam 18:00'de sona erer.

Meryem Ana'nın Evi Nerede?

İzmir ili Selçuk ilçesinde, Efes şehrinin hemen yukarısında bulunan Meryem Ana Evi, Efes'e 6 km uzaklıktadır. Efes antik kentine ve oradan da Meryem Ana'nın evine gitmek için çeşitli yöntemler izleyebilirsiniz.

Meryem Ana Evi’ne Nasıl Gidilir?

Ulaşımı kendi aracınızla sağlayacaksanız öncelikle şehirlerarası yoldan Aydın'a ulaşmanız gerekecektir. Selçuk ilçesine gitmeniz gerekecek. İzmir merkezden yola çıkarsanız yolculuk yaklaşık bir saat sürecektir. Selçuk semtine ulaştığınızda 5 dakikanız var. Bu 5 dakikalık rota, Selçuk Caddesi'nden Kuşadası'na dönerken kat ettiğiniz mesafedir. Meryem Ana evine otobüs ile gitmek isterseniz, İzmir'den Selçuk otobüs durağına ve oradan da Meryem Ana'ya hareket eden minibüsleri kullanabilirsiniz.

Rehber eşliğinde ve turla gezmek isterseniz Alsancak'tan İzmir'e turlar yapabilirsiniz. Bu turlar sırasında Efes antik kentine, Meryem Ana'nın evine ve Şirince köyüne geziler düzenlenmektedir.

Meryem Ana Evi Tarihi

Meryem Ana Evi'nin hikayesi, çeşitli kaynaklarında farklı şekillerde anlatılmaktadır. İsa çarmıha gerilmeden önce, annesini arkadaşı ve havarisi Aziz'e gönderdi, onu Yuhanna'ya (Yuhanna) verdi. Yuhanna bu kutsal emanet üzerine, İsa'nın annesi Meryem'in Kudüs'te kalıp Meryem'le birlikte Efes'e gitmesini sakıncalı buldu. Yuhanna'nın asıl görevi, Hristiyanlığı yaymak ve emanet edildiği İsa'nın annesi Meryem'i korumaktı. Bülbül Dağı'nın eteğinde sık ormanlık alana gizlenen Meryem'in hayatının son yıllarını küçük bir kulübede geçirdiği sanılıyor.

Bu nedenle Meryem Ana Evi Vatikan tarafından kutsal ilan edilmiştir. Akla gelen bir diğer soru ise bu evin nasıl bulunduğudur. Anna Katharina Emmerick adlı yatalak bir hasta, The Life of Mary adlı bir kitap yayınladı. Bir grup insan bu kitabı okudu ve söz konusu yeri keşfetmek için yola çıktı. Pusulada yola çıkan bu genç grup, aşağıda arabaların olmadığı bu asfaltsız ormanda perişan oluyor. Ormanda su ararken bir grup kadınla karşılaştılar ve suyu nerede bulacaklarını sordular.  Su kaynağı bulmak için kadınlar istikametinde 10 dakika yürüdükten sonra kilisenin kalıntılarına rastladılar. Daha sonra kitaptaki tasvirleri çevreleriyle karşılaştırdılar ve Meryem'in gördükleri evde oturduğundan emin oldular.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış