familycouple
setuprateenter

Mersin’de Gezilecek En Güzel Yerler

Mersin’de Gezilecek En Güzel Yerler
Mersin’de Gezilecek En Güzel Yerler

Mersin’in eski adı İçel’dir. Ülkemizin güney bölgesinde yer alan ve Akdeniz şehri olan Mersin, Türkiye’nin 11. büyük şehri olarak bilinmektedir. Mersin, büyükşehir statüsünde yer almaktadır. Mersin’in Erdemli, Silifke, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Mezitli, Toroslar, Yenişehir, Akdeniz, Çamlıyayla ve Tarsus ilçeleri vardır.

Mersin ilinin doğusunda Adana, kuzeyinde Karaman, Niğde ve Konya, batısında ise Antalya bulunmaktadır.

Son yılların hızla modernleşen şehirlerinden bir tanesi olan Mersin, ekonomik açıdan sahip olduğu limanı ile büyük bir güce sahiptir. Mersin ili aynı zamanda coğrafi konumu, kapasitesi, limanı, demiryolu ve geniş filosu ile Doğu Akdeniz’in en önemli ticaret noktalarından bir tanesidir.

Toros Dağları’nın eteğinde ve Doğu Akdeniz sahilinde önemli bir liman kenti olan Mersin’e çok yönlü ulaşım ile gidilmesi mümkündür. Mersin ili içerisinde gezip görmeniz gereken en önemli ve turistik yerleri sizler için aşağıda özellikleri ile birlikte sıraladık.

Yerköprü Şelalesi

Mersin’in Mut ilçesi sınırları içerisinde yer alan Yerköprü Şelalesi, Mersin ilinin en bilindik güzelliklerinden bir tanesidir. Yerköprü Şelalesi aynı zamanda tabiat anıtı olarak tescillenmiş bir yerdir. Doğal güzelliği ile büyüleyici bir etkiye sahiptir. Yerköprü Şelalesi içerisinde 300 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde bir göl bulunmaktadır. Bu gölün derinliği ise 15 metredir.

Yosun tutmuş ağaçlar ve dikkat çekici büyüleyici güzelliği ile muhteşem manzaraya sahiptir. Buraya geldiğinizde sevdikleriniz ile birlikte muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

Tarsus Hayvanat Bahçesi

Oldukça bakımlı ve temiz bir hayvanat bahçesi olan Tarsus Hayvanat Bahçesi, geniş kapasiteli alanı ile ziyaretçilerine hizmet vermektedir. Burası özellikle küçük yaştaki ziyaretçilerin dikkati çekmektedir. Buraya ulaşım oldukça kolaydır.

Tarsus Hayvanat Bahçesi içerisinde lama, maymun, babun, kaplan, aslan, leylek, kuğu ve pek çok hayvan çeşidi bulunmaktadır.

Tarsus Şelalesi

Tarsus Şelalesi’nin suları Akdeniz’e dökülmektedir. Eşsiz doğal güzelliği ve manzarası ile tüm dikkatleri üzerine çeken Tarsus Şelalesi’nin toplam uzunluğu 142 kilometre civarındadır. Bu ırmağın en önemli dereleri ise Pamuklu, Can ve Kusun dereleri olarak bilinmektedir.

Mersin’e gelen turistlerin sıkça uğrak alanlarından bir tanesi de Tarsus Şelalesi’dir.

Kız Kalesi

Kız Kalesi, Mersin’in en turistik yerlerinden bir tanesidir. Kız Kalesi, ünlü tarihçi Herodotos’un yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Burası, Korykos adındaki Kıbrıslı prens tarafından yapılmıştır. Kız Kalesi’nin eski zamanlarda pek çok egemenliğe hizmet verdiği bilinmektedir.

Kız Kalesi pek çok hikayeye konu olmuştur. Mükemmel tarihi ve güzelliği ile gelen ziyaretçilerini kendisine hayran bırakmaktadır.

Silifke Kalesi

Helenistik ve Erken Roma Dönemi’ne ait bir yer olan Silifke Kalesi, Geçirmiş olduğu değişiklikler ile günümüze kadar gelebilen tarihi güzelliklerden bir tanesidir. Silifke Kalesi orta çağ görünümde olan bir kaledir.

Silifke Kalesi’nin yüksekliği yaklaşık olarak 185 metre civarındadır. Mersin’e tatile geldiğiniz zaman mutlaka gezip görmeniz gereken yerler arasındadır.

Cennet Cehennem Çökükleri

Mersin denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden bir tanesi de Cennet Cehennem Çökükleri’dir. Farklı yapısı ve güzelliği ile tüm dikkatleri üzerine çeken Cennet Cehennem Çökükleri, Mersin ilinin Silifke ilçesi içerisinde yer almaktadır.

Cennet Cehennem Çökükleri’nin derinliği 70 metre ve 128 metre arasındadır. Mersin’in en turistik yerlerinden bir tanesi olan Cennet Cehennem Çöküklerini Mersin’i ziyaretiniz sırasında mutlaka görmelisiniz.

Narlıkuyu

Narlıkuyu, özellikle öğlen saatlerinde ziyaret edilen bir yerdir. Eşsiz bir görünüme sahip olan Narlıkuyu denize yakın bir yerdir. Narlıkuyu, Mersin’e geldiğiniz zaman mutlaka gezip görmeniz gereken muhteşem güzelliğe sahip olan bir yerdir.

Bölge etrafında bulunan balık restoranlarında sevdikleriniz ile birlikte muhteşem bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Aynalı Göl Gilindire Mağarası

Aynalı Göl adını alması asıl nedeni ayna gibi parlamasından dolayıdır. Muhteşem bir doğa harikası olan ve tarihi geçmişi Buzul Çağı’na dayanan Aynalı Göl, denizden 46 metre yükseklikte yer almaktadır. Burası %80 neme sahiptir.

Burasının şifalı olduğu düşünülerek pek çok turist tarafından ziyaretçi akınına uğramaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış