familycouple
setuprateenter

Mersin Deniz Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Mersin Deniz Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Mersin Deniz Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Mersin Deniz Müzesi Nerede? Mersin Deniz Müzesi’ne Nasıl Gidilir? Mersin Deniz Müzesi Giriş Ücreti? Mersin Deniz Müzesi Açılış Kapanış Saatleri hakkında bilgileri sizler için bu yazımızda bir araya derledik. Mersin Deniz Müzesi hakkında bilgi sahibi olmak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Mersin Deniz Müzesi, 2011 yılında hizmete açılmıştır. Açıldığı yıllarda ülkemizin 4 deniz müzesi iken, günümüzde ise ülkemizdeki 6 deniz müzesinden bir tanesidir.  Mersin Deniz Müzesi, Mersin Arkeoloji Müzesinin yanında bulunmaktadır.

Türk deniz harp tarihinin geçmişini en iyi şekilde sergileyen Mersin Deniz Müzesi haftanın belirli günlerinde ziyarete açıktır. Çok sayıda obje ve araştırmacılar için 800 kitaplı kütüphanesi ile Mersin ilinde popüler olan Mersin Deniz Müzesi, denizcilikle ilgilenenlerin yanı sıra ilgilenmeyen insanları dahi etkilemektedir. Türk denizcilik tarihi ve denizcilik hakkında çok şey öğrenebileceğiniz Mersin Deniz Müzesi’ni ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Ana sergi salonunda deniz harp tarihi ile alakalı kronolojik bilgiler verildiği Mersin Deniz Müzesi, Mersin ilinde ziyaret edilmesi gereken yerlerden bir tanesidir.

Farklı dönemlere ait gemiler, sancak, arma, askeri giysiler, kesici, delici ve ateşli silahların yanı sıra yağlı boya tabloların da sergilendiği Mersin Deniz Müzesi’nde ziyaretçilere dijital ortamda bilgilerde verilmektedir.

Ülkemizin denizcilik tarihine ait kimi zaman gururlanacağınız kimi zamanda hüzünleneceğimiz tarihi olaylarının, nesnelerinin ve deniz taşıtlarının sergilendiği Mersin Deniz Müzesi, denizciliğimizle alakalı kusursuz bir bilgi kaynağıdır.

Mersin Deniz Müzesi Nerede?

Mersin Deniz Müzesi Mersin il sınırları içerisinde yer almaktadır ve Mersin Arkeoloji Müzesinin hemen yanındadır. Denizden ve Denizcilikten hoşlanan hemen hemen herkesin kesinlikle görmesi gereken yerlerden olan Mersin Deniz Müzesi sahilin yanında yani merkezi bir konumdadır. Türk denizciliği ile ilgili pek çok eserin sergilendiği, denizcilik ile alakalı çok şey öğrenebileceğiniz Mersin Deniz Müzesi, birbirinden değişik objelere ev sahipliği yapmaktadır.

Mersin Deniz Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Mersin Deniz Müzesi, Mersin ilinin şehir merkezinde olduğu için kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Taksi, özel araç ve otobüs veya minibüs gibi toplu ulaşım araçlarını kullanarak Mersin Deniz Müzesine rahatlıkla ve kısa sürede gidebilirsiniz.

Mersin Deniz Müzesi Giriş Ücreti

Mersin Deniz Müzesi Girişi Ücretlidir. Müze kartın geçerli olduğu Mersin Deniz Müzesi’nde öğrencilere ve engelli vatandaşlara indirim yapılmaktadır.

Mersin Deniz Müzesi özel günlerde ve Pazartesi günü kapalı olup diğer günlerde ziyaretçilerine açıktır.

Mersin Deniz Müzesi Açılış Kapanış Saatleri

Açılış Saati: 09:00

Kapanış Saati: 19:00

 

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış