familycouple
setuprateenter

Mersin Atatürk Evi Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Mersin Atatürk Evi Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Mersin Atatürk Evi Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Mersin Atatürk Evi Müzesi Nerede? Mersin Atatürk Evi Müzesi’ne Nasıl Gidilir? Mersin Atatürk Evi Ücretli Mi? sorularını sizler için bu yazımızda ayrıntılı şekilde cevaplandırıyoruz. Mersin Atatürk Evi Müzesi hakkında bilgi sahibi olmak için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Atatürk Mersin ilini 8 defa ziyaret etmiştir. Ziyaretleri arasında en uzun olanını ise 1925 senesinde 20 Ocak ile 2 Şubat tarihleri arasında yapmıştır. Atatürk bu ziyareti sırasında eşi Latife Hanım’la beraber bu evde kalmıştır. Mersin Atatürk Evi Müzesi, Rum asıllı bir tüccar olan Konstantin Mavromati tarafından 1897 senesinde yapılmıştır. Yaptırıldığı dönemlerde ise Mersin Atatürk Evi Müzesi, Krisman Konağı ismi ile bilinmekteydi. 1981 senesinde kamulaştırılan ve restore edilen yapı, 12 Ekim 1992 yılında Atatürk evi olarak hizmet vermek üzere açılmıştır.

Mersin Atatürk Evi Müzesi Nerede?

Atatürk Evi ve Müzesi Mersin ilimizde yer almaktadır. Mersin ili Akdeniz ilçesine bağlı Çankaya Mahallesi, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Mersin Atatürk Evi Müzesi ziyaret edilmesi gereken müzelerden bir tanesidir. Mersin Atatürk Evi, Akdeniz ilçesinde bulunmakta olup, çarşının içerisinde ve tam olarak Atatürk Caddesi üzerindedir.

Mersin il sınırları içesindeki Atatürk Evi, halk arasında Atatürk Evi Müzesi olarak bilinmektedir. Mersin’in içerisindeki Atatürk evi müzesi, 2 katlı önemli bir yapıdır.

Mersin Atatürk Evi Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Mersin Atatürk Evi Müzesine Mersin iline geldikten sonra kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Atatürk Evi ve Müzesine şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanarak gidebilirsiniz. Pek çok kişi tarafından ziyaretçi akınına uğrayan Mersin Atatürk Evi’ne kendi özel aracınızla da ulaşabilirsiniz. Merkezi bir konumda bulunduğu için ulaşım sorunu yaşamayacağınız Mersin Atatürk Evi Müzesine birbirinden farklı ulaşım yollarını tercih ederek, rahatlıkla gidebilirsiniz.

Mersin Atatürk Evi Ücretli Mi?

Mersin Atatürk Evi Müzesi giriş ücreti bulunmamaktadır. Atatürk Evi Müzesi pazar günleri kapalıdır. Kapalı olduğu gün dışında haftanın diğer günlerinde saat 09:00-16:30 saatlerinde ziyarete açık olan Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış