familycouple
setuprateenter

Marmara Adası Nerede, Nasıl Gidilir?

Marmara Adası Nerede, Nasıl Gidilir?
Marmara Adası Nerede, Nasıl Gidilir?

Marmara Adası ülkemizde yer alan önemli adalardan biridir. Bu ada ülkemizin en büyük 2. adası olma özelliğine sahiptir. Ada 117.18 kilometrelik bir alanı kaplamaktadır. Marmara Adası’nda ufak tepeler de bulunmaktadır. Marmara Adası’na İstanbul’dan devamlı olarak vapur seferleri yapılmaktadır. Ada bitki örtüsü açısından da çeşitlilik sergilemektedir. Ancak adada en çok kızılçam ağaçları yer almaktadır. Adada yaşamını devam ettiren yerli halk mermercilik işi ile uğraşmaktadır. Adanın en önemli geçim kaynağı mermerdir. Marmara Adası’nda %90 saflıkta son derece kaliteli mermerler yer alır. Adanın bitki örtüsü fazlasıyla zengindir. Adanın güney kesiminde çoğunlukla makiler bulunmaktadır. Kuzey kesimi ise bitki örtüsü açısından fazlasıyla zengindir.

Marmara Adası Tarihi

Marmara Adası Antik Dönemde yerleşim yeri olarak kullanılan ilk bölgelerden biridir. Adaya ilk olarak Miletos halkı ayak basmıştır. Romalılar zamanında ise ada Hristiyanların sürgün alanı olarak kullanılmıştır. 15. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından işgal edilerek ele geçirilmiştir. Osmanlı Devleti’nin adayı ele geçirmesi ile beraber Türkler adaya yerleşmeye başlamışlardır. Adaya bilhassa Karadeniz Bölgesi’nden çok fazla göç olmuştur.

Marmara Adası’nda insanlar mermercilik, balıkçılık, bağcılık, şarapçılık ve zeytincilik ile uğraşarak geçimlerini sağlamaktadır. Bu bölge turistler tarafından da sık sık ziyaret edilmektedir. Marmara Denizi’nin en temiz suları ada etrafındadır ve bu bölgede rahat bir şekilde denize girilebilir.

Marmara Adası Nerede?

Marmara Adası Balıkesir ilinde yer almaktadır. Bunun yanı sıra ülkemizin en büyük 2. adası özelliğini bulundurmaktadır. Adayı ziyaret etmeyi ve gezmeyi arzu ediyorsanız özel araçlar ile gezintiye çıkabilirsiniz.

Marmara Adası’na Nasıl Gidilir?

Marmara Adası’na ulaşım sağlayabilmek için deniz otobüsleri kullanılabilir. Deniz otobüsleri ile adaya çok kolay bir şekilde ulaşmak mümkündür. Yenikapı ve Bostancı’dan devamlı olarak deniz otobüsleri kalmaktadır. Bostancı’dan Marmara Adası’na ulaşım yaklaşık olarak 3,5 saat kadar sürmektedir. Adaya Tekirdağ üzerinden tekneler ile çok daha ekonomik bir şekilde ulaşım sağlamak mümkündür.

Marmara Adası Özellikleri

Marmara Adası köyleri ve farklı kumsalları ile ön plana çıkmaktadır. Bu bölgede son derece lezzetli deniz ürünlerini yeme imkânı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra mangal yakılabilecek yerler ve kendin pişir ye restoranları da mevcuttur.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış