familycouple
setuprateenter

Mamure Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Mamure Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Mamure Kalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Mamure Kalesi nerededir? Mamure Kalesi’ne nasıl gidilir? Mamure Kalesi hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Mamure Kalesi ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Mamure Kalesi’nin turistik açıdan özellikleri nelerdir? Mamure Kalesi’nin özellikleri nelerdir? Mamure Kalesi’nin önemi nedir? Mamure Kalesi’nin tarihçesi nedir? Mamure Kalesi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Mamure Kalesi Nerededir?

Mamure Kalesi, ülkemizin en büyük kalelerinden bir tanesidir. Mamure Kalesi, ülkemizde Mersin ili sınırları içerisinde yer alan bir kaledir. Yaklaşık olarak 23.500 metre karelik bir alana sahip olan Mamure Kalesi, Bizans, Osmanlı, Karaman ve Romalılar döneminde kullanılmıştır. Mamure Kalesi’nin Akdeniz ticaret yollarını koruyabilmek için Romalılar tarafından inşa edildiği bilinmektedir. Mamure Kalesi, denize oldukça hakim bir konuma bulunmaktadır.

Anadolu’da hüküm süren pek çok medeniyet burayı zapt edebilmek için oldukça zorlu mücadeleler vermiştir. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine 2012 senesinde alınan Mamure Kalesini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

İç avlu, dış kale ve iç kale olmak üzere Mamure Kalesi, 3 bölümden oluşmaktadır. Bu kalede toplamda 39 gözetleme kulesi yer almaktadır. Surlar üzerinde ise tüm kalenin çevresini dolaşabilmek için yollar yer almaktadır. Kale içerisinde yer alan Mamure Camii ise Karamanoğlu Mehmet Bey tarafından yaptırılmıştır.

Mamure Kalesi’ne Nasıl Gidilir?

Mersin ilinin Anamur ilçesi sınırları içerisinde yer alan Mamure Kalesi’nin Anamur ilçe merkezine olan uzaklığı yaklaşık olarak 6 kilometre civarındadır. Mersin iline olan uzaklığı ise 231 kilometre civarındadır.

Mersin Antalya karayolu üzerinden batı yönüne ilerleyerek Anamur ilçesine gelmeden bu kaleyi görmeniz mümkündür. Mamure Kalesi’ne ulaşım sağlayabilmek için Mersin Antalya otobüslerine binerek kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış