familycouple
setuprateenter

Loryma Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Loryma Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Loryma Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Loryma Antik Kenti, Muğla Marmaris’te bulunmaktadır. Eşsiz antik kent M.Ö. 7. yüzyılla tarihlenmiştir. Loryma Antik Kentinde ilk olarak 1995 senesinde arkeolojik kazılar gerçekleştirilmiştir. İçerdiği pek çok kalıntı günümüze kadar gelen Loryma Antik Kentini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Akropolis, üç büyük sarnıç, akropol, nekropol, Apollon kutsal alanı ve surlar antik bölgede ziyaret etmeniz gereken kalıntılardır.

Marmaris ilimizden Bodrum’a giden tekneler antik kente uğramaktadır. Loryma antik kentine karadan ulaşmayı düşünüyorsanız şayet, Söğüt’ten Taşlıca’ya kadar vasıtanız ile gidebilirsiniz. Ancak daha sonra kalıntılar alanına yürümek zorundasınız.

Bozukkale’nin rüzgara karşı korunaklı bir konuma sahip olması, onu kruvaziyer gemilerinin ve yatların mavi yolculuklarında en önemli durak noktalarından biri haline getiriyor. Tarihte bu konumu nedeniyle stratejik olmuştur.

Loryma Antik Kentine Ulaşım

Marmaris bölgesinde bulunan antik kente ulaşmak için pek çok farklı seçenek bulunmaktadır. Loryma Antik Kenti havalimanının 110 km mesafede yer alması nedeni ile ilk olarak Dalaman Hava limanına iniş yapabilirsiniz. Milas Bodrum havaalanı 160 km mesafede olsa da kullanabileceğiniz seçenekler arasındadır.

Antik kente ulaşmanız için pek çok alternatif sizlere sunulmaktadır. Araç kiralama yaparak Loryma Antik Kenti’ne ulaşabilirsiniz. Kiralık araç kullanmayı tercih ederseniz, Loryma Antik Kenti’ne çok hızlı şekilde ulaşabilirsiniz. Bölgede toplu taşıma da mevcuttur. Dalaman Havaalanından Marmaris şehir merkezine otobüs seferleri bulunmaktadır. Taksiler de en iyi seçenektir ama toplu taşımadan daha pahalı olacaklar.

Şehir içinde son derece aktif hizmet veren taksi hizmeti fazlası ile tercih edilmektedir. Çünkü ufak bir coğrafyaya sahip olan Loryma Antik Kent bölgesinde en etkili ulaşım için şehir içinde taksi hizmetini kullanabilirsiniz.

Deniz yoluyla istediğiniz yere ulaşmak için her bölgeye ulaşım hizmeti veren deniz taksilerini kullanabilirsiniz. Deniz taksileri limanda konumlanmıştır ve sürekli hareket halindedir. Deniz taksileri Loryma bölgesinde, bölgeyi ziyaret eden turistler arasında önemli bir avantaj olarak görülen ulaşım aracı olarak hizmet vermektedirler.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış