familycouple
setuprateenter

Kuvayı Milliye Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Kuvayı Milliye Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Kuvayı Milliye Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Balıkesir şehir merkezinde yer alan Kuvayı Milliye Müzesi, 1840’ta Karesi Sancağı Defterdarı Giridizade Mehmet Paşa’nın konağı olarak inşa ettirilmiştir. İzmir’in işgalinin ardından Balıkesir yöre halkının bir araya geldiği, silahlı mücadele kararlarının verildiği ve uzun seneler II. Kolordu Komutanlığı’nın karargahı olarak kullanmış olduğu bu bina, 1947 ila 1988 seneleri arasında belediye hizmet binası olarak kullanılmış ve alınan kararın ardından 1996 senesinde “Balıkesir Kuvayı Milliye Müzesi” olarak hizmete sunulmuştur.

Kuvayı Milliye Müzesi, 120 metre karelik alan üzerine inşa edilmiştir ve 2 kattan oluşmaktadır. Müzenin ilk katında, Milli Mücadele zamanında alınan kararlar, mücadelede kahraman bir şekilde savaşan askerlerin kişisel eşyaları, fotoğrafları ve Mustafa Kemal Atatürk ile eşi Latife Hanım’ın balmumu heykelleri sergiye sunulmaktadır. Müzenin ikinci katındaysa Balıkesir şehrinde ortaya çıkan arkeolojik ve etnografik eserleri görmek mümkündür.

Kuvayı Milliye Müzesi saat 08.30 ile 17.00 arasında ziyaretçiler için açıktır. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın belirlediği, Müze ve Ören yerlerine girişlerde uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönergenin 10. maddesine bakıldığında; Müze ve Ören yerleri bayramın ilk günü saat 13.00’a kadar ziyaretçilere kapalı olduğu görülmektedir.

Kuvayı Milliye Müzesi, Balıkesir’in merkezinde Hacı Ali Camii ve Tarihi Saat Kulesi arasında yer almaktadır. Toplu taşıma araçları ile müzeyi ziyaret etmek isteyenler; 23T, K8, R2, B8A numaralı otobüs hatlarını kullanabilirler. Bu otobüs hatları müzenin yakınlarından geçmektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış