familycouple
setuprateenter

Kurudere Kanyonu Nerede, Nasıl Gidilir?

Kurudere Kanyonu Nerede, Nasıl Gidilir?
Kurudere Kanyonu Nerede, Nasıl Gidilir?

Türkiye’de en fazla ziyaret edilen ve en çok bilinen kanyonlar arasında Kurudere Kanyonu da yer almaktadır. Ege’nin incisi olan İzmir’in doğal güzellikleri arasında gözde olan yerlerin başındadır. 2000’li senelere kadar Kurudere ismi ile tanınan Kemalpaşa ilçesinin Nazarköy sınırlarının içerisinde bulunmaktadır. Kurudere Kanyonu’nda bulunan yürüyüş parkurunun mesafesi Nazarköy ile beraber yaklaşık olarak 10 kilometre kadardır. Yerli ve yabancı birçok ziyaretçi Kurudere Kanyonu’nda yürüyüş yapmakta ve adrenalin yüklü vakitler geçirmektedir.

Kurudere Kanyonu’nun yer aldığı bölgede ziyaretçiler hem karavan kampı hem de çadır kampı yapmayı tercih edebilirler. Bu kanyonun bulunduğu Nazarköy adını nazar boncuğu üretiminin bu bölgede çok miktarda yapılmasından almaktadır. Köyde yaşamını devam ettiren yerli halk geçimini nazar boncuğu üreterek ve ürettikleri boncukları satarak karşılamaktadır. Kurudere Kanyonu’nda yürüyüş yapıldığı esnada Nif Dağı’ndaki güzellikleri keşfetmekte mümkündür.

Bilhassa hafta sonları pek çok dağcı ve doğasever Kurudere Kanyonu’na akın etmektedir. Bu muhteşem kanyonda yürüyüş yapılarak iş hayatının stresi ve şehrin gürültüsünden uzaklaşılabilir. Kurudere Kanyonu’nu ziyarete gelen turistler ayrıca köyde yer alan küçük dükkanlardan yerli doğal malzemeleri de almayı ihmal etmemektedir.

Kurudere Kanyonu’na Nasıl Gidilir?

Kurudere ile Nazarköy arasındaki mesafe yaklaşık olarak 6 kilometre kadardır. İzmir ile Nazarköy arasındaki mesafe ise yaklaşık 37 kilometredir. İzmir’den Nazarköy’e ulaşım sağlayabilmek için iki farklı yol seçeneği bulunmaktadır. İlk olarak İzmir-Ankara yolunda Kemalpaşa sapağına dönüldükten sonra Torbalı yönüne doğru yönelerek varmak mümkündür. Diğer seçenekte ise daha hızlı ulaşım sağlanmaktadır. Bu seçenekte İzmir-İstanbul çevreyolu üzerinden Torbalı yol ayrımından çıkıldıktan sonra 2-3 kilometrelik yol kat edilerek ulaşım sağlanabilmektedir. Özel araçlar ile İzmir’den Nazarköy’e ulaşmak yaklaşık 35-40 dakikalık bir zaman almaktadır.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış