familycouple
setuprateenter

Knidos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Knidos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Knidos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Ülkemizde pek çok antik eser mevcuttur. Bunlardan biri de Knidos antik kentidir. Knidos antik kenti en çok ziyaret edilen ve fotoğraflanan antik kentlerden biridir. Knidos antik kentinde unutulmaz bir tarih yolculuğu deneyimleyebilirsiniz. Bu nedenle birçok insanın favori mekanlarından biri haline gelmiştir.

Türkiye’nin en popüler antik kentleri arasında Ege kıyısında yer alan antik bir kent olan Knidos yer almaktadır. En ünlü antik şehirlerden biridir ve Yunanistan turu yapmak isteyenlerin ilk durağıdır. Knidos’un tarihi Karya döneme kadar uzanır ve 2000 yıllık bir geçmişi vardır. Arkeolojik çalışmalar esnasında Roma dönemine ait kalıntılar çıkarılmıştır.

Türkiye’ye gelen birçok ziyaretçi, bir zamanlar kültür ve sanat merkezi olan Knidos Antik Kenti’nin güzel kalıntılarından hala etkileniyor. Datça sahilinde bir adada bulunan Knidos’a geldiğinizde antik kentten başka bir şey göremeyeceksiniz.

Knidos Antik Kenti Nerededir?

Knidos, Muğla ilimizin Datça ilçesinde bulunan Türkiye’nin tatil beldelerinin bir parçası olan antik bir kenttir.

Knidos antik kentimiz, Datça merkeze yortalama 1,5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Bu nedenle Datça’dan toplu taşıma araçları ile ulaşım çok rahattır. Datça ilçesi Yazıköy semtinde yer almaktadır. Knidos Antik Kenti, Helenistik ve Roma dönemlerinden kalma kalıntılara ev sahipliği yapmaktadır.

Knidos Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin antik kenti Knidos’a ulaşmak için hava veya karayolu ile seyahat etmeniz gerekiyor. Muğla şehrine ulaşmak için en yakın havaalanı şehrin doğusundaki Dalaman’dadır. Dalaman Havalimanı’na uçuyorsanız, buradan otobüs veya taksi ile Knidos’a gidebilirsiniz.

Knidos, Muğla ilinde bulunan antik bir kenttir. Uçakla Knidos’a ulaşmak için havalimanına giden otobüse binebilir ya da havalimanından taksiye binebilirsiniz. Knidos’tan Datça’ya gezmek için havalimanında bulunan Havalimanı Transit Hizmetinden araç kiralayabilirsiniz. . Datça ilçesine giderken güzergah üzerindeki yol tabelalarını izleyebilirsiniz.

Datça’ya ulaştıktan sonra navigasyonu açabilirsiniz. Datça’dan bu antik kente ulaşmak tahmini olarak yarım saat sürecektir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış