familycouple
setuprateenter

Kızkalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Kızkalesi Nerede, Nasıl Gidilir?
Kızkalesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Kızkalesi nerededir? Kızkalesi’ne nasıl gidilir? Kızkalesi hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Kızkalesi ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Kızkalesi’nin turistik açıdan önemi nedir? Kızkalesi’nin özellikleri nelerdir? Kızkalesi etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Kızkalesi’nin tarihçesi nedir? Kızkalesi hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Kızkalesi Nerededir?

Kızkalesi, Mersin ilinin Erdemli ilçesinde yer almaktadır. Kızkalesi’nin Mersin Erdemli ilçesine olan uzaklığı yaklaşık olarak 23 kilometre civarındadır. Mersin iline olan uzaklığı ise 60 kilometre civarındadır.

Mersin ilinde yer alan Kızkalesi, küçük bir ada üzerine kurulu olan bir yerdir. Kızkalesi’nin kıyıya olan uzaklığı bulunduğunuz yere göre değişmektedir.

Kızkalesi’nin girişi kuzey tarafındadır. Bu kısımda devşirme malzemeler kullanılmıştır. Kale içerisinde yapılan bazı kazı çalışmaları sırasında kalenin tam ortasında yapı kompleksi ortaya çıkmıştır. Bu yapının içerisinde bir şapel bulunmaktadır. Bu şapelin oldukça eski bir tarihe dayandığı düşünülmektedir.

Şapelin çevresinde yer alan odalar ise orta mekandaki salona açılmaktadır. Kare planlı olan odaların zemini ise kuzeye doğru yükselmektedir. Kale avlusunda ise işlikler ve sarnıçlar yer almaktadır.

Kızkalesi’ne Nasıl Gidilir?

Kızkalesi’ne ulaşım oldukça kolay ve basittir. Buraya Mersin ilinde yer alan özel halk otobüsleri ile gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra haftanın her günü buraya ulaşım sağlayabileceğiniz pek çok ulaşım seçeneği bulunmaktadır.

Buraya hava yolu ile gitmek isteyenler için Adana’da yer alan Şakirpaşa Havalimanını kullanarak gelebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış