familycouple
setuprateenter

Kışın Gidilecek Balayı Yerleri

Kışın Gidilecek Balayı Yerleri
Kışın Gidilecek Balayı Yerleri

Yaz sıcaklarından kaçan yeni evli çiftler genellikle balayı tatillerini kış aylarında yapmak isterler. Yazın sıcak mevsiminde yapacakları tatillerde gün içerisinde aşırı sıcaktan dolayı istedikleri yerleri gezemeyeceği için balayı tatilini pek çok kişi kış ayında yapmayı tercih eder.

Kış aylarında balayı tatiline gidenler için gidebilecekleri eşsiz güzellikte yerler bulunmaktadır.

Kışın balayı tatillerinizi tarihi açıdan içerisinde pek çok kalıntı ile dolu olan Antalya’da yapabilirsiniz. Balayı tatilinizi burada gerçekleştirirken aynı zamanda tarihi açıdan pek çok yer hakkında bilgi sahibi de olursunuz.

Antalya, eski zamanda pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir yerdir. Özellikler içerisinde bulundurduğu birden fazla antik kenti ile her yıl düzenli olarak turist akınına uğramaktadır.

Yanartaş

Yanartaş, Antalya’nın en popüler tatil merkezi olan Kemer’e bağlı Çıralı’da bulunmaktadır. Yanartaş, sonsuz ateş olarak adlandırılmaktadır.

Yanartaş’a tırmanış yaparken doğanın ve denizin eşsiz güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz. Yanartaş denize oldukça yakın bir mesafededir. Antalya’da balayı tatilinizi gerçekleştirecek olursanız eğer mutlaka ama mutlaka burayı ziyaret etmeyi unutmayınız.

Yanartaş, adını doğalgaz sıkışması nedeni ile oluşan küçük parçalardan almaktadır.

Alara Han Kalesi

Kış aylarında balayı tatilinizi Antalya’da gerçekleştireceksiniz eğer Alara Han Kalesini mutlaka görmeniz gerekmektedir. Alara Han Kalesi, Alanya’ya yaklaşık olarak 40 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.

Alara Han Kalesi, eski zamanda Selçuklu Hükümdarı olan Birinci Alaaddin Ketkubat tarafından yapılmıştır.

Olympos Antik Kenti

Antalya’da her yıl tatil yapan birine Antalya’da gezip görmem gereken yerler neresi diye sorsanız size ilk olarak Olympos Antik Kentini söyleyecektir. Önemli ve gizemli bir yer olarak bilinen Olympos Antik Kenti, Kumluca sınırları içerisinde yer almaktadır.

Olympos ismi, Ulu dağ anlamına gelmektedir. Burası Antik Likya’nın en önemli kenti konumundadır. Ayrıca Olympos Antik Kentinin çevresinde bulunan plajda caretta carettaların yaşam alanı bulunmaktadır. Bu eşsiz güzellikteki yeri eşiniz ile birlikte mutlaka ziyaret edip hatıra fotoğrafları çektirebilirsiniz.

Balayı tatilinizi Antalya dışında Fethiye’de de gerçekleştirebilirsiniz. Gelin Fethiye’de gidebileceğiniz eşsiz güzellikteki tarihi ve turistik yerlere beraber bakalım.

Arkeoloji Müzesi

Milattan önce 3000 yılından Bizans dönemine kadar uzanan tarihi eserler, etnografik ve arkeolojik buluntuların bulunduğu arkeoloji müzesini mutlaka ziyaret etmeniz gerekmektedir. Kış aylarında 08:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Arkeoloji müzesine girişler ücretsizdir. Arkeoloji ile ilgilenen biriyseniz eğer burayı ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Fethiye Kalesi

Fethiye Kalesine Amintas’tan 10 dakikalık bir yürüyüş ile ulaşabilirsiniz. Fethiye Kalesinin ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmemektedir. Onarımı 15. yüzyılda Rodos Şövalyeleri tarafından yapıldığı düşünülmektedir.

Fethiye Kalesi’nden bakıldığı zaman müthiş bir doğa manzarasına şahit olabilirsiniz. Buraya girişler tamamen ücretsizdir.

Af Kule Manastırı Harabeleri

Tarih konusunda aşırı meraklı olan yeni evli çiftlerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir. Buranın ayrıca muhteşem bir doğa manzarası vardır.

Af Kule Manastırı Harabelerini, Ayios Elefterios adında bir keşiş tarafından yapıldığı bilinmektedir. Buraya ulaşım biraz zor olsa da işaretleri takip ettiğiniz sürece ulaşımı kolay bir şekilde sağlarsınız.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış