familycouple
setuprateenter

Kemer Gezilecek En İyi 15 Yer Listesi

Kemer Gezilecek En İyi 15 Yer Listesi
Kemer Gezilecek En İyi 15 Yer Listesi

Kemer Gezilecek En İyi 15 Yer Listesi

Antalya ilinin Batı Toros Dağları’nda yer alan Kemer, Türkiye’nin en gözde turistik ve tatil yerlerinden bir tanesidir. Ayrıca Kemer, Türkiye’nin en önemli turizm merkezidir. Kemer’de her bütçeye uygun tatil yerleri mevcuttur.

Kemer’de tatil yapacaksanız eğer burada sıkılmanız mümkün değildir. Dünyanın her bir yerinden gelen turistlerin gezip gördüğü yerleri keşfedebilir veya burada yer alan kanyonlarda denizin ve eşsiz güzellikteki manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Kemer’de yer alan Olimpos Antik Kenti, Olimpos Plajı ve Phaselis Antik Kentini gezebilirsiniz.

Yörük Parkı

Kemer’de bulunan Yörük Parkı, 1982 yılında kurulan Turizm Belgeli bir tesistir. Yörük Parkı, Devlet Orman ve Milli Park üzerine kurulmuştur.

Yörük Parkı, Yat Limanının hemen yanındadır. Yörük Parkı tesisine gelenler burada manzaranın eşsiz güzelliği karşısında fotoğraflar çektirebilir bir yandan otantik ve lezzetli yemeklerinden tadabilirler. Ayrıca burada geleneksel folklorik müzikleri de dinleyebilirsiniz.

Ayışığı Plajı

Ayışığı Plajı, Kemer İlçe merkezinin batısında yer almaktadır. Burada özel bir koyda bulunan Ayışığı Plajı, deniz kenarında yer almaktadır. Ayışığı Plajı koyunun hemen üzerinde açık hava müzesi ve Clubmed tatil köyü bulunmaktadır.

Buraya gelen ziyaretçilerin denizin turkuaz rengi ve ormanın eşsiz güzellikteki yeşilliği karşısında hayran kalıyor. Ayışığı Plajı Kemer’in en güzel yüzülecek yerlerinden biridir. Ayrıca burada plajlara giriş ücretlidir.

Göynük Kanyonu

Göynük Kanyonu, Kemer ilçesinin en popüler gezilecek yerlerinden biridir. Muhteşem doğası ve şelaleleri ile insanı kendisine hayran bırakan Göynük Kanyonu, doğa sporu sevenler için muhteşem bir yerdir.

Göynük Kanyonu, Göynük’e 4 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Göynük Kanyonuna girişler ücretlidir. Dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş arasında yer alan Likya Yolu üzerinde yer almaktadır.

Phaselis Antik Kenti

Phaselis Antik Kenti, Antalya Kumlucu Karayolu üzerinden Çamyuva istikametinden sonra gelen yol ayrımından 1 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Phaselis Antik Kenti’nin Antalya’ya uzaklığı yaklaşık 59 kilometre uzaklıktadır. Ayrıca bu antik kentin Kemer’e uzaklığı ise 15 kilometredir. Antik Kente girişler ücretlidir.

Phaselis Antik Kenti, yemyeşil bir orman içerisinde yer almaktadır. Muhteşem bir koy kenarında bulunan bu antik kenti mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Çıralı Yanartaş

Sönmeyen ateş olarak bilinen Çıralı Yanartaş, Kemer’in Çıralı Köyünde bulunmaktadır. Çıralı Yanartaş’ın Antalya’ya uzaklığı 80 kilometre uzaklıktadır. Çıralı Yanartaş’ı binlerce yıllık bir efsaneye sahip bir bölgedir. Buraya çıkabilmeniz için 1 kilometrelik bozuk bir patikadan tırmanış yapmanız gerekmektedir.

Genellikle Çıralı Yanartaş’ına gece tırmanışı yapıldığı için yanınızda mutlaka fener bulunması gerekmektedir.

Olympos Antik Kenti

Antalya’nın Batısında yer alan Kumluca İlçesi sınırları içerisinde bulunan Olympos Antik Kenti, önemli bir liman kentidir. Olympos Antik Kenti, adını Torosların uzantısı olan Tahtalı Dağı’ndan almaktadır.

Olympos Antik Kentine girişler ücretlidir. Ayrıca müzekartınız varsa müzekart da geçerlidir. Ziyaretlerinizi yaz aylarında yapacaksanız eğer mutlaka Olympos Plajında yüzmeyi unutmayınız. Olympos, Likya Birliğinin oy hakkına sahip 6 şehrinden biridir. Günümüze kadar ulaşan bu kent, Helenistik Roma Bizans dönemlerine aittir.

Adrasan

Bir tabiat harikası olan Adrasan, Antalya’nın Kumluca İlçesinin bir köyüdür. Pırıl pırıl bir denize sahip olan Adrasan Plajında yaz tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Koyu çevreleyen yemyeşil ormanın eşsiz güzelliği ve tertemiz denizi sizi adeta büyüleyecek. Bu koyda ücretli veya ücretsiz plajlar mevcuttur. Ayrıca yeme içme ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Adrasan, Dünyanın en ünlü yürüyüş yolu üzerinde yer almaktadır.

Antalya Müzesi

Antalya Müzesi, 1922 yılında Süleyman Fikri Erten tarafından yapılmıştır. Yapılmasındaki asıl amaç, Birinci Dünya Savaşı sonrasında işgal güçlerinin yağmasından kurtarılan eserlerin korunması amacı ile yapılmıştır.

Antalya Müzesi ilk olarak Kaleiçi’nde yer alan Alaaddin Cami’nde bulunmaktaydı. Daha sonra şimdiki yeri olan Yivli Cami’ne taşınmıştır. Antalya Müzesi’nde 14 sergi salonu, heykel ve değişik gösterişte eserler mevcuttur.

Olimpos Plajı

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Olimpos Plajı, Yazı Köyü Olimpos mevkiinde yer almaktadır. Olimpos Plajına Olympos Antik Kenti içinden geçen dere boyunca yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Gideceğiniz Olimpos Plajı aynı zamanda Caretta Carettaların yaşam alanı olarak bilinmektedir. Antik Kent’e girişler ücretlidir. Ayrıca burada ücretsiz otopark alanları da bulabilirsiniz.

Tahtalı Dağı

Torosların en büyük zirvelerinden biri olan Tahtalı Dağı, yaklaşık olarak 2365 metre yüksekliğinde yer almaktadır. Tahtalı Dağı, deniz ve dağ turizmini birleştiren en önemli noktadır.

Tahtalı Dağına 80 kişilik kabinler halinde çıkış yapabilirsiniz. Yapacağınız seyahat sırasında tabiatın ve çevrenizdeki manzaranın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Çamyuva Plajı

Turistik bir belde olan Çamyuva Plajı, Çamyuva beldesinde yer almaktadır. Çamyuva beldesine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alan Çamyuva Plajı, kumla kaplı ve mavi bayraklı bir plajdır.

Halka açık olan Çamyuva Plajına girişler ücretsizdir. Bunun yanı sıra kişinin isteğine bağlı olarak şezlong ve şemsiye için ayrı ücretler alınmaktadır. Çamyuva Plajı’nda deniz keyfi ve güneş keyfini çıkarırken bir yandan deniz paraşütü, muz ve jet ski gibi su sporlarını da yapabilirsiniz.

Maden Koyu

Antalya’nın en eşsiz koyları arasında yer alan Maden Koyu, Likya Yolu üzerinde bulunan Ulupınar mevkiinde yer almaktadır.

Cumhuriyet Döneminde Maden Koyu, krom madeni olarak kullanılmaktaydı. Zamanında korumaya alınan Maden Koyu, halen doğallığını korumaktadır. Doğa ve yeşil ile iç içe olan Maden Koyu, keyfini sürebileceğiniz eşsiz bir manzaraya sahiptir.

Bostanlık Koyu

Kemer’de 15 kilometre uzaklıkta bulunan Bostanlık Koyu, Phaselis Antik Kenti’nin güneyinde yer almaktadır. Bostanlık Koyuna aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

El değmemiş bir tabiata sahip olan Bostanlık Koyu içerisinde yer alan plajda duşa kabin, şemsiye ve şezlong gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz her şey yer almaktadır. Burası daha çok sessizlik arayan kişilerin tercih ettiği bir yerdir.

Tekirova Plajı

Kemer’in mavi bayraklı plajları arasında yer alan Tekirova Plajı, 4 kilometrelik bir uzunluğa sahiptir. Berrak ve tertemiz denizi ile dikkatleri üzerine çeken bu plaj aynı zamanda kumsalı ile oldukça dikkat çekicidir.

Tekirova Plajı çevresinde konaklayabileceğiniz tesisler mevcuttur. Ayrıca bu plaj halka açık bir plaj olduğu için girişlerin ücretsizdir. Sadece şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınız olduğu zaman ücret ödeyeceksiniz.

Kiriş Plajı

Kemer’e yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kiriş Plajı, denize girilecek en popüler yerlerden biridir. Halka açık bir plaj olan Kiriş Plajına girişler ücretsizdir.

Şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınız için ücret ödeyebilirsiniz. Berrak denizi ve yemyeşil doğası ile insanları büyüleyen Kiriş Plajı, son dönemlerde oldukça popüler bir hale gelmektedir.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış