familycouple
setuprateenter

Kekova Üçağız Saklı Cennet

Kekova Üçağız Saklı Cennet
Kekova Üçağız Saklı Cennet

Ülkemizin resme saklı cenneti Kekova... Antalya şehrimizin gizemli olarak kalmış yerlerinden birisi de Üçağız’dır. Buranın daha çok antik adı Kekova olarak geçmektedir. Bölgenin en önemli liman şehirlerinden olan Kekova çok eski bir Likya kentidir. Yaşanmış bir deprem sonucunda Üçağızın Kekova ile bağlantısı kalmamıştır. Şehrin büyük bir kısmı sular altında kaldığından Batık şehir olarak geçen bölge burasıdır. Antalya kiralık villa da geçireceğiniz tatil boyunca batık şehir özel tekne ve dalış turlarının da gözbebeğiniz haline gelecektir. Anayol üzerindeki tatil beldeleri bir yana, Kekova ayrı bir kenara koyulmalı kesinlikle. Sapa olması burayı daha da anlamlı bir hale getiriyor. Yapabileceğiniz en dingin ve muazzam tatili burada geçirmeniz mümkün. Burayı dile getirirken antik adı Kekova'yı kullanmak daha doğru bir ifade olacaktır. Bunun nedeni her şeyden ziyade bir tarihi kent olmasıdır.

Kekova'da Gidilmesi Gereken Yerler

Üçağız: Tarihi bölgenin başkenti konumunda resmen. Kaleüçağız'a gidiş güzergahı için iki ayrı yol mevcut. Kaş istikametinden ve Demre istikametinden gelen tatil severler için. Ayrıca Kale üçağız Likya Yolu yürüyüşü yapanların uğradığı güzel bir durak. Yürüyüşçüler bu durağa sık sık uğramaktan kendini alı koyamıyor. Bölgenin marinası da Kaleüçağız'da bulunmaktadır. Birçok kano okulu bulunan üçağız sayesinde kano yapmanız gereken aktiviteler arasında. Muhteşem bir koy olan Üçağız'da denizin suyu genel anlamda durgun olduğu için birçok spor branşı burayı tercih etmektedir. Üçağızın görülmeden gitmemeniz gereken bir de antik kenti bulunuyor. 2500 yıllık tarihin geçmiş izlerini görmek için Theimussa antik kentine mutlaka uğramalısınız.

Kaleköy – Simena: Şehrin doğusunda uç kısımda bulunmaktadır. Kaleköy’e kara yolu veya tekne ile geçmek de çok kolay. Kaleköy'de Likya-Osmanlı dönemi bir kale bulunmakta. Likyalılardan kalma kaleyi Osmanlılar yeniden dekore ederek kullanıma açmıştır. Kaleköy’e yol alan gemilerin geçmek mecburiyetinde olduğu boğaza doğru dikilmiş top atış kuleleri günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.

Kalenin arka alanında ise tepe boyunca görebileceğiniz Likyalılara ait mezar kalıntıları yer almaktadır. Oldukça büyük bir alana yayılmış olan nekropol bölgesi aşırı ilgi çekmektedir. Bölgenin aşağı kısmında özel koylar bulunmakta ve berrak sulara dalmak için alternatif bir noktadır.

Batık Şehir: Küçük bir alanı kaplayan batık şehirde, kalıntıların deniz ile birleştiği yerlerde, yaşam yerlerini, ibadet yapmak için oluşturulmuş alanları ve bina temelleri görebilirsiniz. Batık şehirdeki yaşam yaklaşık 2500 yıllık bir tarihi içine alıyor. Deprem sonrasında ise yaşam bir hayli azalmış durumda. Merkezin dışında yer alan Kekova limanının ise bir bakım limanı olduğu bilinmektedir.

Aperlai: Kekova bölgesinin batı kısımında bulunan limandır. Şehrin büyük bir kısımında kale, nekropol ve yaşam yerleri konumlandırılmış. Depremde batık şehir kadar etkilenmese de etkileri gözlere çarpmakta. Boyun özelliği gösteren Aperlai tahmini olarak 800 enindeki boyunun iki kenarında da muhteşem koylar bulunuyor. Şehrin batısından gün batımını, doğusundan gün doğumunu eşsiz manzaralarla gözlemlenebilir oluşu Aperlai’yi daha da gizemli kılıyor. Buraya kara yolu ile ulaşım kesinlikle imkânsız, tek alternatifiniz deniz yolu ile seyahat. Konaklama için çok fazla seçeneğiniz mevcut değil.

Üçağız'da Konaklama ve Yeme – İçme

Üçağızda ve Kaleköy'de fazlası ile konaklama şansınız mevcut. Bölgede kiralık villalar, pansiyonlar ve butik oteller yer almakta. Fiyatlar ise sezona göre farklılık ve değişkenlik göstermekte.

Aperlai'deki konaklama alanları ise boyunun batı kısmında yerleşmiş durumda. Konaklama yerlerinde hoş bir bahçe içerisine oluşturulmuş kamping, bungalov ve günlük oda konaklama olanakları bulunmakta. Gecelik fiyatları sezon durumu ve geçişleri arasında değişiklik gösteriyor.

Aperlai Koyu'nun diğer ucunda tekneler içinde yemek, içmek gibi hizmetleri olan yerler bulunmakta. Eğer bu bölgeye uğramayı aklınızdan geçiriyor iseniz şeflerin eli çok leziz. Hem kahvaltıları hem de öğlen ve akşam yemekleri çok farklı. Grup halindeki tatilciler içinde yemek ve içme alanında hizmet alabilirsiniz.

Kaleüçağız merkezinde çok sayıda balık restoranları konumlanmış durumda. Kaş bölgesinin ananelerine burada da rastlamak kaçınılmaz durumda. Bu nedenle her çeşit balığın her daim en taze halini yiyebilirsiniz. Keçi sütü ile yapılmış dondurmalar görürseniz şaşırmayın ve alın. Çünkü Kaleköy tarafında dondurmacılar ve dondurmaları pahalı ama buna kesinlikle değer.

Şehir İçi Ulaşım İmkanları

Kaleüçağız'a Antalya'dan kara yolu isterseniz dolmuş, otobüs ve kiralık araçlar mevcut. Günün belirli saatlerinde dolmuş ve otobüs bulabilirsiniz. Saat kavramına bağlı kalmak istemez iseniz bölgede araç kiralama alternatifi mevcut. Kiralık araç ve taksiler ise piyasaya göre bir hayli pahalı.

Kaleüçağız çıkışlı tekne turu ve dalış turları organize edilmekte, çünkü bu tatil şehrinde en popüler aktiviteler arasında yer alıyor. Kano aktiviteleri de olasılıklar arasında. Fiyatlar turun uzunluğuna göre değişiklik göstermekte. Burada özel tekne kiralama imkanı olduğunu da unutmayınız.

Kaleüçağız'a Nasıl Gidilir?

Kara Yolu kullanmak isteyen tatilciler için Kekova'ya ulaşım çok kolay. Kaş ve Demre yönlü iki girişi bulunmakta ve bu iki yol da tek gidiş tek geliş virajlı haldedir. Yollar ise hiçte fena değil.

Kaş, Kekova arası -33 km ve 40 dk., 

Antalya, Kekova arası -200 km ve 3,5 saat,

İzmir, Kekova arası -470 km ve 6 saat,

Ankara, Kekova arası -680 km ve 9 saat,

İstanbul, Kekova arası -850 km ve 11 saat sürüyor.

Hava Yolu tercih eden tatil severler için en uygun alternatif Antalya Havalimanı. Havalimanından sonra otogara uğrayıp, ilçe dolmuş ve otobüsleri ile Kekova’ya ulaşabilirsiniz. Deniz Yolu ile Kekova’ya Kaş ve Demre’den kalkan tekneler ile geçebilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış