familycouple
setuprateenter

Kaunos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Kaunos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Kaunos Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Kaunos Antik kenti, ülkemizin popüler ve değerli tarihi miraslarından bir tanesi olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Tarihi Antik Kentimiz, yılın her mevsiminde çok sayıda turisti ağırlamaktadır. Gezi amaçlı ziyaret edebileceğiniz mekanlar arasındaki Kaunos Antik Kenti’ni ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Eşsiz güzellikteki Kaunos Antik kenti, merak uyandırıcı niteliğe sahip tarihi mekanlar arasında yer almaktadır. Yerli ve yabancı tatilcilerin rağbet ettikleri antik kentimiz, büyüleyici atmosfere sahiptir.

Kaunos Antik Kenti Nerede?

Kaunos Antik Kenti nerede? Kaunos Antik Kentini ziyaret etmek isteyenlerin en çok sorduğu bu soruyu yazımızda sizler için cevaplıyoruz. Kaunos Antik Kenti, Muğla ilinin Ortaca ilçesine bağlı olmasının yanı sıra Ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan ve turistik değeri olan Dalyan’dadır.

Çandır Köyü sınırları içerisinde bulunan Kaunos Antik Kenti, ziyaretçilerini geçmişe büyülü bir yolculuğa çıkartırken, tarihi bir atmosfer sunuyor.

Kaunos Antik Kenti, içinde ve çevresinde en önemli yerlere ev sahipliği yapıyor. Bunların en önemlisi büyük kaya mezarlarıdır. Bu mezarlar yüksek statülü insanlar için inşa edilmişti ve ölümden sonra tanrıya yakın olmaları gerekiyordu. Bu mezarların yüksekliği, ölülerin tanrıya daha yakın erişmesini sağlamak için tasarlandı. Kaya mağaraları oyulmuştur ve bu büyük kaya mezarlarına dönüştürülmüştür.

Kaunos Antik Kenti'ne Nasıl Gidilir?

Kaunos Antik Kenti, birçok tarih sever için oldukça popüler bir tarihi mekandır. Popüler olan her şeyde olduğu gibi, onun hakkında öğrenilecek birçok ilginç ayrıntı var. Milyonlarca turistin yoğun ilgi gösterdiği tarihi bu mekan ile ilgili herhangi bir bilgi çok değerlidir.

Kaunos akropolü, tarih hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen birçok turist için önemli bir manzaradır. Kaunos Antik Kenti, konum olarak Muğla ilimizin Ortanca ilçesindedir. Muğla İli Dalyan İlçesi’nde yer aldığından Antik şehire varmak için ilk etapta Dalyana ulaşmalısınız.

Kaunos antik kentinin kalıntılarına ev sahipliği yapan Dalyan’dan kalkan tekne turları, sizi sadece 10 dakikada en büyüleyici ve çekici tarihi güzelliklerden birine götürüyor. Göz alıcı tarihi güzelliğe sahip Kaunos Antik Kenti’ne ulaştığınızda kalıntıları gezerek antik kentin tadını çıkarabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış