familycouple
setuprateenter

Kaş Gezilecek En İyi Yerler

Kaş Gezilecek En İyi Yerler
Kaş Gezilecek En İyi Yerler

Antalya’nın turistik yerlerinden birisi olan Kaş, her yıl düzenli olan turist akınına uğramaktadır. Gece eğlencesi ve gündüz muhteşem doğası ile insanları kendisine hayran bırakan Kaş, mutlaka tatil yapılması gereken tatil bölgelerinden bir tanesidir.

Tarihi açıdan oldukça zengin bir kültüre sahip olan Kaş’ta pek çok antik kenti de ziyaret edebilirsiniz.

Kaş’ta gezebileceğiniz yerler;

Antiphellos Antik Tiyatrosu

Antiphellos Antik Tiyatrosu, günümüze kadar ulaşabilen en güzel tarihi yapılardan bir tanesidir. Antiphellos tiyatrosuna girdiğiniz andan beri çevrenizden soyutlanıp sanki kendinizi buraya ait gibi hissedeceksiniz. Buranın en üst alanına çıktığınız zaman Kaş ve Meis Adasının mükemmel ve eşsiz manzarasını görebilirsiniz.

Uzun Çarşı ve Kral Mezarı

Kaş’a tatil yapmaya geldiyseniz eğer eve dönerken sizi bekleyen ailenize minik ve el yapımı hediyelik eşyalar almanız için en uygun yer uzun çarşıdır. Hediyelik eşya dükkanlar, butikler ve küçük kafeler ile dolu olan uzun çarşıda muhteşem fotoğraf çektirebileceğiniz yerler bulunmaktadır.

Tarihi cumbalı ahşap evleri ve Arnavut kaldırımları ile muhteşem fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Buradaki kafeler ve butiklerin yanı sıra Kral Mezarı olarak Lahit’i görebilirsiniz. Krallara layık olan bu yer tam olarak milattan önce 4. yüzyıla ait olmaktadır.

Patara Antik Kenti

Patara Antik Kenti, Kaş merkeze yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Patara, Likya Birliğinin başkentliğini yapmıştır. Patara Antik kentini 15 Nisan ile 2 Ekim arasında saat 08:00 ile 19:00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca 3 Ekim ile 14 Nisan arası saat 08:00 ile 17:00 arasında da ziyaret edebilirsiniz.

Batıkşehir ve Kekova

2. yüzyılda yaşanan depremler nedeni ile yol olan ve sonradan adını Batıkşehir olarak alan Dolkisthe Antik Kenti, Kekova Adası’nın çevresinde yer almaktadır. Özellikle yaz aylarında tekne ve yatların demir attığı Batıkşehir’de, meşhur tersane koyunu da ziyaret edebilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu

Rivayetlere göre depren sonucu oluşan Saklıkent Kanyonu, 14 kilometre uzunluğundadır. Eşsiz bir güzelliğe sahip olan bu yerde yürüyüşler düzenleyebilir ve muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Burada yalnız terlik ile yürüyüş yapamazsınız. Bu nedenle yanınıza mutlaka spor ayakkabılarınızı almanız gerekmektedir.

Kalkan

Kaş’a tatile geldiyseniz eğer mutlaka Kalkan’ı ziyaret etmeniz gerekmektedir. Kaş’a yaklaşık olarak 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kalkan, Yunanlı denizciler tarafından 200 yıl önde kurulmuştur. Ayrıca Likya Uygarlığının halen izlerini taşımaktadır.

Kalkan sınırları içerisinde bulunan Patara ve Kaputaş Plajında gündüzleri denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış