familycouple
setuprateenter

Kanlıdivane Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Kanlıdivane Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?
Kanlıdivane Antik Kenti Nerede, Nasıl Gidilir?

Kanlıdivane Antik Kenti nerededir? Kanlıdivane Antik Kenti’ne nasıl gidilir? Kanlıdivane Antik Kenti hangi il sınırları içerisinde yer almaktadır? Kanlıdivane Antik Kenti ülkemizde hangi bölgede yer almaktadır? Kanlıdivane Antik Kenti’nin turistik açıdan önemi nedir? Kanlıdivane Antik Kenti’nin özellikleri nelerdir? Kanlıdivane Antik Kenti’nin tarihçesi nedir? Kanlıdivane Antik Kenti hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Kanlıdivane Antik Kenti Nerededir?

Mersin ilinin Erdemli ilçesi sınırları içerisinde yer alan Kanlıdivane Antik Kenti, Erdemli’nin Ayaç beldesinde bulunmaktadır. Bu antik kent, kentin en büyük obruklarından bir tanesi olan Kanlıdivane Obruğu etrafına kurulmuştur.

Helenistik bir döneme ait olan Kanlıdivane Antik Kenti içerisinde Armaronxas ailesine ait kaya kabartmaları bulunmaktadır. Farklı ve oldukça dikkat çekici bir görüntüye sahip olan Kanlıdivane Antik Kenti, ülkemizde görülmesi gereken yerler arasındadır. Kanlıdivane Antik Kenti’nin Mersin il merkezine olan uzaklığı ise 50 kilometre civarındadır.

Kanlıdivane Antik Kenti’nin adının Kanlıdivan olmasının pek çok hikayesi olduğu söylenmektedir. Anlatılan bir rivayete göre eski dönemlerde Kanlıdivan yakınında bulunan obruğun içerisine suçlular atılmaktadır. Buraya atılan suçlular daha sonra aslanlara yem edilmiştir. Bu nedenle buraya Kanlıdivan adı verilmiştir. Diğer bir rivayete göre ise kentin antik dönemdeki ismi olan Canytellis’ten türediği bilinmektedir.

Kanlıdivane Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Mersin ili içerisinde yer alan Kanlıdivane Antik Kenti, Mersin ilinin Erdemli ilçesinde yer almaktadır. Erdemli’nin Ayaş beldesinde bulunan Kanlıdivane Antik Kenti’ne gidebilmek için Mersin Silifke kara yolu üzerinden Erdemli ilçesine varış sağlamanız gerekmektedir. Buradan ise 15 kilometre daha ilerledikten sonra tabelaları takip ederek kısa sürede Kanlıdivane Antik Kenti’ne ulaşım sağlayabilirsiniz.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış