familycouple
setuprateenter

Kalem Adası Nerede, Nasıl Gidilir?

Kalem Adası Nerede, Nasıl Gidilir?
Kalem Adası Nerede, Nasıl Gidilir?

Kalem Adası Nerede? Kalem Adası’na Nasıl Gidilir? Kalem Adası Kime Ait? Kalem Adası’nda Gezilecek Yerler Neresidir? Gibi sorular hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için yazımızı okuyabilirsiniz.

Kalem Adası günübirlik ziyaretçilerin yanı sıra konaklamak isteyenler tarafından da çok sık tercih edilmektedir. Türkiye’nin sahip olduğu Ege Bölgesindeki adalardan biri olan Kalem Adası, tarihi ve doğal güzellikleri ile belirli dönemlerde çok sayıda ziyaretçi ağırlamaktadır. Türkiye’nin mavi bayraklı en güzel plajlarına sahip, doğası ve şifalı suları ile de dikkat çeken Kalem Adası, 1973 yılında satılmasının ardından Türkiye’nin ilk ve tek ada oteli olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Sularının şifalı olduğuna dair inanış günümüzde de birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Mavi bayraklı olan sahilinde botanik bahçeleri bulunmaktadır. Bahçede yer alan tarihi eserleri de ziyaret ederek doğa, tarih ve deniz üçgeninde unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamak mümkündür.

Kalem Adası Nerede?

Kalem Adası konaklama imkanlarından yararlanmak isteyenlerin İzmir Dikili ilçesinden kolayca adaya ulaşmaları mümkündür. Kalem Adası, Ege Bölgesinde yer alan ve İzmir ili sınırları içindeki Dikili ilçesine idari olarak bağlıdır. Bademli ilçesine de yakın olan ada, ana karaya 400 metre mesafede yer almaktadır. Kuzeyden güneye maksimum uzunluğu ise 1.5 kilometre olan oldukça dar bir adadır. Doğal güzelliği ile ilgi uyandıran adaya bu bölgeden ulaşım sağlanabilmektedir. 

Kalem Adası’na Nasıl Gidilir?

Kalem Adası ulaşım olanakları ada olması nedeniyle kısıtlıdır. İzmir Dikili ilçesinde yer alan Bademli köyü, merkezden 10 km uzakta yer almaktadır. Volkanik bir oluşum parçası olan Kalem Adası’na gitmek için ilk olarak burada ada otelinin yer alan otoparkına gitmek gerekmektedir. Otele ait bir tekne ile adaya ulaşım sağlanmaktadır.

Kalem Adası’ndan konaklamak için ada otelinden rezervasyon yapılması gerekmektedir. İzmir’in Dikili ilçesine geldikten sonra buradan ilçe merkezinden yaklaşık 10 km uzaktaki köye ulaştıktan sonra buradan en kısa sürede adaya ulaşma fırsatı sunulmaktadır. Kalem Adası Türkiye’nin ilk ve tek ada oteli olarak her yıl sayısız ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Ulaşımda otel hizmetleri kapsamında tekne ile sağlanmaktadır.

Kalem Adası Kime Ait?

Kalem Adası kimin sorusu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. İdari olarak İzmir’in Dikili ilçesine bağlı olsa da Kalem Adası özel mülktür. 1973 yılında ünlü bir iş insanı tarafından satın alınan Kalem Adası, Oliviera Resort adı verilen Türkiye’nin ilk ve tek ada oteline dönüşmüştür. Kalem Adası’nın sahibi Dartar Ailesinin üyesi İhsan Dartar’dır. 80’li yılların öncesinde Bademli’nin karşısında yer alan iki adayı satın alan Yüksel Dartar’ın ardından ada bir otele dönüşmüştür. 

Kalem Adası’nda Gezilecek Yerler?

Kalem Adası gezilecek yerler için ada otelinden yer ayırtmak gerekmektedir. Sularının şifalı olduğuna inanılan ada, mavi bayraklı sahilinde botanik bahçesine ve tarihi eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Kalem Adası’nda tarihi yaşatan herhangi bir yerleşim yeri bulunmamaktadır. Bölgede Hanımın Köyü ve Pissa Plajı da görülmesi gereken yerler arasında yer almaktadır.

Türkiye’nin ilk ve tek ada oteli olmasıyla önemli bir yere sahiptir. Oliviera Resort adındaki otel, genelde balayı için çiftler tarafından tercih edilmektedir. Adayı keşfetmek ve şifalı olduğu düşünülen sularına girmek isteyenler ise bu otelde konaklayabilmektedir.

Su sporları açısından da önemli imkanlar sunan Kalem Adası, otel bünyesinde dalış yapmak isteyenlere de olanak vermektedir Tarihi açıdan incelendiğinde, Batıdaki ada ve Garip Adası, antik çağda Arginusae adaları olarak biliniyordu. Arginusae deniz savaşı MÖ 406 yılında Kalem Adası çevresinde gerçekleşmiştir. Kalem Adası günümüzde özel mülktür ve turistler ile dalgıçlar için bir otel ve plaja sahiptir. 

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış