familycouple
setuprateenter

Kaleköy Nerede, Nasıl Gidilir?

Kaleköy Nerede, Nasıl Gidilir?
Kaleköy Nerede, Nasıl Gidilir?

Kaleköy nerededir? Kaleköy’e nasıl gidilir? Kaleköy hangi ile sınırları içerisinde yer almaktadır? Kaleköy ülkemizde hangi bölgede bulunmaktadır? Kaleköy etrafında gezilecek yerler nerelerdir? Kaleköy’ün turistik açıdan önemi nedir? Kaleköy hakkında merak ettiğiniz veya öğrenmek istediğiniz bütün sorularınızı sizler için cevaplandırıyoruz.

Kaleköy Nerededir?

Simena Antik Kenti olarak bilinen Kaleköy, Antalya ilinin Demre ilçesinde yer almaktadır. Üçağız Köyü sınırları içerisinde bulunan Kaleköy, Likya Birliğinin en küçük kentlerinden bir tanesidir. Kaleköy içerisinde Caretta Carettaları görmeniz mümkündür.

Muhteşem doğası ile sizleri büyüleyecek Kaleköy’e Antalya tatilinizde mutlaka uğramanız gerekmektedir.

Likya medeniyetinden bugüne kadar bize miras kalan Kaleköy içerisinde muhteşem kale manzarasını görmeniz mümkündür. Aynı zamanda içerisinde dünyanın en küçük amfi tiyatrosu da bulunmaktadır. Günümüzde Kaleköy olarak adlandırılan Simena Antik Kenti’nin tarihi milattan önce 4. yüzyıla kadar dayanmaktadır. Yaklaşık olarak 260 bin metrekarelik bir alanı kapsayan alana sahip olan Kaleköy, arkeolojik sit alanı olarak tescillenmiştir.

Kaleköy’de bulunan dünyanın en küçük amfi tiyatrosu 7 oturma sıralı ve 300 kişilik kapasiteye sahiptir. Bu kalenin surları ise halen dimdik ayakta durmaktadır.

Kaleköy’e Nasıl Gidilir?

Kaleköy’e gidebilmek için dar sokaklardan tırmanmanız gerekmektedir. Bunun için yanınızda mutlaka rahat spor ayakkabılarınızın olması gerekmektedir. Dar sokaklardan geçerken köy halkının kendi el emeği olan dondurmalardan alarak yolunuza devam edebilirsiniz. Aynı zamanda köylülerin yapmış oldukları hediyelik eşyalardan da sevdiklerinize hatıra olarak alabilirsiniz.

Kaleköy içerisinde konaklamak isteyenler için burada kalabileceğiniz 3 veya 4 tane pansiyon bulunmaktadır. Kaleköy’e girişler ücretlidir. Müze karta sahip olanlar ücretsiz olarak girebilirler.

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış