familycouple
setuprateenter

İzmir Atatürk Evi Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

İzmir Atatürk Evi Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?
İzmir Atatürk Evi Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Atatürk Evi Müzesi İzmir’in sembol yapıları ve kültürel, tarihi mekanları arasında ilk sırada anılmaktadır. Günümüzde İzmir’i ziyarete gelen birçok kişi Atatürk Evi’ni ziyaret etmektedir. 1941 yılında açılan müze, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşyalarının sergilendiği tarihi bir yapıdan oluşmaktadır.

1876 yılında Meşrutiyet’in ilanının sonrasında İzmir mebusu olan tüccar Agop Ispartalıyan tarafından Kordon’da, 1880 yılında ailesi için inşa edilmiştir. Müze binasının tarihi yapısı ve mimarisi ile görünümü de ziyaretçilerini etkilemektedir. 1922 yılında İzmir’in Yunan işgalcilerden kurtarılmasının ardından devlet mülkü haline gelmiştir. Şubat 1923 tarihinde ise bina İzmir İktisat Kongresi için şehre gelen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çalışma ofisi olarak kullanılmıştır. Sonrasında ise binadaki karargah taşınarak otel olarak bir süre hizmet vermiştir. İzmir Atatürk Evi Müzesi günümüzde ise müze olarak faaliyet göstermektedir.

İzmir Atatürk Evi Müzesi Nerede?

Atatürk Evi Müzesi İzmir’de yer almaktadır. İzmir’in Konak ilçesinde yer alan müze, Alsancak Mahallesi, Gündoğdu Caddesi üzerinde yer almaktadır. Bulunduğu konum itibari ile İzmir’e gelen herkes için kolay ulaşılabilir bir noktada yer almaktadır. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü müze ücretsiz olarak ziyaret edilebilmektedir.

Müze bulunduğu konumu itibariyle gayet merkezi bir noktadadır. Bu sayede ziyaretçilerin kolayca İzmir’in birçok farklı noktasından müzeyi ziyaret etmeleri mümkündür. Müze içinde yer alan kıymetli pek çok tarihi eseri görmek ve mimarisi ile dikkat çeken yapıya girmek için toplu ulaşım araçları kullanılabilir.

İzmir Atatürk Evi’ne Nasıl Gidilir?

İzmir Atatürk Evi Müzesi ulaşım bilgilerine göre birçok farklı başlangıç noktasından kolayca ulaşılabilmektedir. İzmir’in farklı noktalarından toplu taşıma ile kısa sürede müzeye ulaşılabiliyor. Ayrıca özel araçları veya taksi ile ulaşmak isteyenlerin de alternatif rotaları tercih etmeleri mümkündür.

Alsancak sınırları içinde yer alması sayesinde kolayca bulunabilmektedir. İzmir’in en merkezi noktalarından biri olması sayesinde toplu taşıma araçlarının da kullanılması mümkündür. Atatürk Caddesi üzerinden müzeye ulaşmak için öncelikle metro ile Alsancak’a gelmek gerekecektir. Konak Kordon’dan Alsancak tarafına yürüyerek de Atatürk Caddesi’ne ulaşılabilir. 253, 691 numaralı otobüsler ve Alsancak – Karşıyaka vapuru ile ulaşım sağlanabilmektedir. İzmir Atatürk Evi Müzesi konumu itibariyle kolay ulaşılabilir noktada yer almaktadır. 

İzmir Atatürk Evi Müzesi Ücretli Mi?

İzmir Atatürk Müzesi giriş ücreti bulunmamaktadır. Ziyaretçilerin ücretsiz olarak müzeye girerek ufak bir zaman yolculuğu yapmaları mümkündür. Ziyaret günleri ve saatleri içinde İzmir Atatürk Evi Müzesi’ni İzmir’e gelen herkesin ücretsiz olarak ziyaret etmesi mümkündür.

Müze kapsamında salon bölümünde yer de 34,5 m²’lik bir Uşak halıcı bulunmaktadır. Sağ ve sol nişlerde ise mermer heykellere yer verilmiştir. Büyük kristal ayna ve Atatürk büstü de ilk dikkat çeken unsurlar arasında yer almaktadır. Sağ ve sol odalarda ve küçük salonda ise 19. yüzyıl stilinin hakim olduğu güzel şömineler yer almaktadır. Birinci kata doğru çıkan merdivenlerde ise aplik görevi yapan iki adet tunç şövalye heykelciği bulunmaktadır. Müze içinde daha birçok özel parçaya yer verilmiştir. Müzede sergilenen tüm eserleri ücretsiz olarak görebilirsiniz.

İzmir Atatürk Evi Müzesi Hangi Günler Açık?

İzmir Atatürk Müzesi tarihçesi ve eserlerini merak edenlerin ziyaret günleri ve saatlerinde ücretsiz olarak müzeye gitmeleri mümkündür. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü müze kapılarını ziyaretçilere açmaktadır. Her gün sabah saat 09.00’dan akşam saat 17.30’a kadar müze ziyaret edilebilmektedir. Yaz aylarında ise İzmir Atatürk Evi Müzesi ziyaret saatleri 19.00’a kadar uzatılabiliyor. 

WhatsApp Destek
Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati :
Çıkış Saati :
Konaklama Tutarı :
Kısa Konaklama Ücreti :
Elektrik Ücreti (Ekstra) :
Isıtma Ücreti (Ekstra):
Toplam Ücret :
Ön Ödeme
%30 şimdi öde - kalan girişte öde.
Girişte Nakit Ödenecek :
Hasar Depozitosu
Girişte ekstra ödenir. Çıkışta hasar/ziyan olmaması durumunda iadesi yapılır
:
Ödeme şekilleri ve rezervasyon süreci ile ilgili bilgileri öğrenmek için tıklayınız.
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış